RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tok sin sjuende Major-tittel

(scanpix)
Sist oppdatert:
Annika Sørenstam tok sin sjuende Major-tittel søndag kveld med tre slags margin.

Sørenstam vant også McDonald’s Championship i fjor. Totalt var hun 13 under par.

Sør-Koreas Ahn Shi Hyun endte på andreplass, to slag foran sin landsvenninne Grace Park, som vant den første Major-turneringen i år.

Vanskelig sisterunde
På grunn av regnværet fredag, ble de to siste rundene spilt søndag. Sørenstam tok kontrollen over feltet på tredjerunden, da hun gikk på 64 slag. Plutselig ledet hun med seks slag.

Den siste runden, derimot, ble vanskeligere. Med ti hull igjen å spille, ledet den svenske jenta med sju slag, men så fikk hun en dobbel bogey og to bogeys på rappen, og plutselig ledet hun bare med to slag med tre hull igjen.

Som så ofte før viste hun hvorfor hun er verdens beste kvinnelige golfspiller. Det ble en birdie både på det 16. og 17. hullet, og da spilte det ingen rolle at det ble en bogey på det siste hullet.

- Det var virkelig en berg-og-dalbane-dag. Jeg spilte så bra på morgenen, før ting nesten kollapset. Jeg begynte å bli sliten, men jeg tror også det skjedde fordi jeg så gjerne ville vinne, sa Sørenstam til Reuters.

Millioner
Sørenstam kunne innkassere 240.000 dollar for seieren, som var hennes femte på touren i år. Hun har vunnet fire av de ti siste Major-turneringene.

Hun er også den første kvinnen til å spille inn over 14 millioner dollar i sin karriere, og for femte år på rad har hun brutt barrieren på en millioner innspilte dollar i løpet av en sesong.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere