Gå til sidens hovedinnhold

Tok skylden for Rooneys røde

Derfor slapp Wayne Rooney billigere unna.

Torsdag vant Det engelske fotballforbundet fram med sin anke etter at Wayne Rooney fikk tre kampers karantene etter utvisningen i EM-kvalifiseringskampen mot Montenegro tidligere i høst.

Straffen ble redusert til to kamper, og Rooney får dermed spille den siste gruppespillskampen mot Ukraina i neste sommers EM.

Capello tok skylden
FA og Rooney jobbet knallhardt for å få straffen redusert, noe blant annet Liverpool-manager Kenny Dalglish har reagert på. Nå kommer de imidlertid fra at en av faktorene UEFA la vekt på da de reduserte straffen, var at landslagssjef Fabio Capello tok på seg en del av skylda for at Rooney ble utvist.

Like før kampen mot Montenegro ble nemlig Wayne Rooneys far arrestert, og spilleren hadde derfor nok å tenke på i den perioden. Før kampen sa Capello at han ikke hadde betenkeligheter med å bruke Rooney, men overfor UEFAs disiplinærkomité skal Capello ha erkjent at han burde byttet ut Rooney ved pause.

Landslagssjefen skal nemlig ha merket at Rooney ikke hadde hodet på helt rett plass i løpet av førsteomgangen mot Montenegro.

Ifølge kilder ved UEFAs hovedkvarter i Nyon, skal Capellos innrømmelse ha vært en av hovedårsakene til at straffen ble redusert, skriver The Telegraph .

- Alvorlig
Også Montenegros landslagstrener Branko Brnovic uttrykte forundring over at Rooney spilte rette etter arrestasjonen av faren.

- Jeg leste at Rooney hadde noen familieproblemer i England og regnet ikke med at han skulle spille, for slike ting er alvorlige og det gjør det ikke lette å konsentrere seg om spillet. Det er alvorlig, og det er kanskje derfor han gjorde det han gjorde, sa Brnovic tidligere i høst.

Det har også talt til Rooneys fordel at han har lagt seg helt flat etter episoden. Rooney får også skryt av Adrian Bevington i FA.

- Wayne har hele tiden gjort det klart at han erkjenner at det var en klar utvisning. Han har vært veldig moden og rasjonell i måten han svarte på alt komiteen spurte ham om, sier Bevington.

Kommentarer til denne saken