RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tok sølv og bronse

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Ole Einar Bjørndalen skjøt seg bort, men to andre nordmenn tok medalje på OL-sprinten.

Sven Fischer var 8,2 sekunder bedre enn Halvard Hanevold. Begge skjøt fulle hus, men det var altså tyskeren som var best i sporet. Frode Andresen kapret bronsen til tross for en bom, og i så måte har Norge et utmerket utgangspunkt før jaktstarten.

Skjøt seg bort
Ole Einar Bjørndalen, vårt i utgangspunktet sterkeste kort, skjøt seg bort etter en bom på liggende og to på stående. Han er godt over minuttet bak Sven Fischer før jaktstarten.

- Målet var å gå mitt livs løp, og jeg gikk et perfekt løp. Jeg kunne ikke gått ett tidel fortere. Men helt ærlig - det var vanvittig surt. Jeg trodde jeg hadde tatt han med de åtte sekundene i den siste bakken. Da følte jeg at jeg gikk veldig fort, men så var det altså han som slo meg, sa Hanevold til NRK etter løpet.

Han syntes selv han var iskald på standplass i dag. Ti blinker rett ned vitner også om en mann med full kontroll.

- Jeg gjorde akkurat det jeg skulle. Jeg er ikke noe bedre enn det jeg viste i dag, og Sven var da bedre enn meg, sa han.

Ole Einar Bjørndalen var en skuffet mann etter innsatsen på sprinten.

Håpløst
- Helt håpløst. Jeg fikk det ikke til å stemme på standplass, men jeg vet ikke helt hva det er som ikke fungerer. Da jeg bommet på de to skuddene, fokuserte jeg mer på vinden enn det jeg burde gjøre, fikk to bom, og det er ikke bra, oppsummerte han.

Nå har han en formidabel oppgave foran seg på jaktstarten. Han er ett minutt og 14 sekunder bak Fischer.

- Det er for mye opp dit, sukket Bjørndalen.

Landslagstrener Roger Grubben var strålende fornøyd med to medaljer. Særlig glad var han for at Halvard Hanevold fikk til et maksløp i OL.

- Halvard gikk kanskje den beste sprinten han noen gang har gått. Det var veldig godt disponert og nær opptil optimalt. Det er det vi har snakket om i hele år, og så klarer han å gjennomføre det i dag. Det er bra.

Har en sjanse
Om Ole Einars innsats sa Grubben følgende:

- Det blir tre runder, det er så enkelt som det. Man vet hva man må gjøre, og det er å være hundre prosent på hugget og være til stede akkurat der og da. Men Ole Einar vet best sjøl hva han gjort. Jeg tror absolutt han har en sjanse på jaktstarten, avsluttet Grubben.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere