Ingvill Måkestad Bovim løp torsdag inn til en 6.-plass på 1500 meter under VM i sørkoreanske Daegu

Den norske jenta løp inn til tiden 4.06,85 minutter

Dette må regnes som en meget sterk prestasjon av 30-åringen, som tidligere ikke har hevdet seg blant de aller beste.

- Ikke mye bedre
Jennifer Barringer Simpson fra USA tok gullet med tiden 4.05,40. Hannah England fra Storbritannia tok sølvet, mens Natalia Rodrigues fra Spania tok bronsen.

Det var en gråtkvalt og tydelig rørt Måkestad Bovim som snakket med NRK etter løpet.

- Jeg kunne like gjerne vært blant de tre beste her. Men det er kjempebra med en sjetteplass, sier Måkestad Bovim til NRK.

- Men jeg føler at de foran meg ikke var så jævlig mye bedre. Men som sagt er jeg veldig fornøyd med dette her, fortsetter hun.

Prestasjonen under mesterskapet i Daegu lover også godt foran OL neste år.

- Det er OL som er det store målet og dette lover sykt bra foran neste år. Jeg føler at jeg har innfridd forventningene her, sier hun.

Sterk prestasjon
Bare det å nå finalen under årets mesterskap i Sør-Korea var en meget sterk prestasjon av den norske jenta og et høydepunkt i karrieren.

Av de 25 jentene som var med i semifinalen tidligere denne uka, hadde faktisk den norske jenta nest dårligst årsbeste tid.

Hennes personlige rekord på distansen lyder på 4.02,20. Verdensrekorden på distansen lyder på 3.50,46. Den ble satt helt tilbake i 1993.

Da Måkestad Bovim kvalifiserte seg til finalen, satte hekkeløperen Christina Vukicevic det hele i perspektiv.

- Det er helt vilt! Jeg kommer ikke over det. Jeg tror ikke folk er klare over stort dette er, sa hekkeløperen ifølge NRK.