En 208 kilometer lang etappe med start og målgang i Sur sto på menyen for rytterne som deltar i Tour of Oman denne uka. Den 3. etappen ble preget av motvind de siste 10 milene.

Det gjorde at arrangøren på et punkt fryktet at avslutningen på oppløpet ville foregå i tussmørket. Hissig kjøring fra Leopard-Trek tok heldigvis igjen noe av det tapte mot slutten av etappen.

Da hadde et brudd bestående av Marko Kump (Geox-TMC), Patrik Sinkewitz (Farnese Vini-Neri Sottoli), Marcus Burghardt (BMC Racing), Vitailij Kondrut (Lampre ISD) og Kevin Claeys (An Post-Sean Kelly) fått sole seg i forkant av feltet under store deler av dagen. Kvintetten ble hentet inn av hovedfeltet drøye to mil målgang, og sprinterne startet opp posisjoneringskampen foran det avslutningen i Sur.

Sprinternes oppgjør
Leopard-Trek, Rabobank, HTC-High Road, Team Sky og flere andre fikk plassert sine håpefulle i riktig posisjon. Theo Bos (Rabobank) vant den 1. etappen, mens Matthew Goss (HTC-High Road) gikk seirende ut av duell nummer to.

Torsdag var Bos igjen mannen som passerte målstreken først. Interessant nok noterte Bennati nok en andreplass. Leopard-Trek-rytteren har allerede sanket inn fire andreplasser (to i Oman og to i Qatar) så langt i 2011, og har også en tredje- og en fjerdeplass denne sesongen (også de fra Qatar).

Årets første etappeseier lar fremdeles vente på seg for 30-åringen.

Mistet poengtrøya
Edvald Boasson Hagen har heller ikke åpnet seierskontoen i 2011. Rudsbygdingen ble nummer fire på torsdag, og mistet dermed poengtrøya til Theo Bos.

Matthew Goss (HTC-High Road) bærer fortsatt den røde ledertrøya i rittet, samt den hvite ungdomstrøya.

Pieter Serry har fremdeles grepet om den grønne og røde trøya. Den deles ut til feltets mest aggressive rytter.

For farlig for Boonen
Tom Boonen nådde ikke opp. Den belgiske 30-åringen uttalte etter rittet at avslutningen av etappen var av det farlige slaget.

- Med stadig sktiftende vind var det en veldig vanskelig og farlig siste kilometer av etappen. Jeg hadde planlagt å forsøke meg i spurten, men bestemte meg til slutt for å la være. Det var altfor nervøst i mengden, og til slutt ble det for farlig for meg, uttalte Boonen ifølge sportwereld.com.

Thor Hushovd, Alexander Kristoff, Kurt Asle Arvesen og Gabriel Rasch deltar også i rittet som avsluttes søndag.

Resultater 3. etappe:
1. Theo Bos (Rabobank)
2. Daniele Bennati (Leopard-Trek) samme tid
3. Matthew Goss (HTC-High Road) st
4. Edvald Boasson Hagen (Team Sky) st
5. Heinrich Haussler (Garmin-Cervélo) st
6. Oscar Gatto (Farnese Vini-Nero Sottoli) st
7. Denis Galimzyanov (Team Katjusja)
8. Niko Eeckhout (An Post-Sean Kelly)
9. Mark Cavendish (HTC-High Road)
10. Francesco Chicchi (Quick Step)

Sammenlagt:
1. Matthew Goss (HTC-High Road)
2. Daniele Bennati (Leopard-Trek) +2

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg procycling.no på Facebook og Twitter!

HTML EMBED