Høsten 2022 er det Nordic Entertainment Group som overtar rettighetene til å vise Premier League i Norge. Nå melder de at Gunhild Toldnes er hentet inn som programleder for sendingene.

- Drømmejobb

Toldnes kommer fra sporten i Discovery, og skal lede Premier League-sendingene på Viaplay. Hun ser frem til å ta fatt på oppgavene som venter.

LES OGSÅ: United utestengte supporter for rasisme. Nå må klubben legge seg flat

- Dette er en drømmejobb. Jeg er enormt glad og stolt over å få denne muligheten, og jeg gleder meg veldig til neste høst, sier Toldnes i en pressemelding.

Toldnes har tidligere jobbet som sportsjournalist i Dagbladet, og har lang erfaring fra fotballsendinger på TV. Hun sier hun har et spesielt forhold til Premier League.

LES OGSÅ: Klopp slår tilbake mot påstand om «nesten-slagsmål»: - Ville aldri gjort det

- Jeg var i England og så min første kamp som 12-åring, noe som gjorde veldig inntrykk. Siden den gang har jeg vært på en rekke stadioner og sett mange kamper, og det å få reise over til England i jobbsammenheng fremover blir rett og slett veldig stort. Premier League er verdens beste liga, og det skal bli utrolig gøy å ha dette som jobb, forteller TV-profilen.

- Vi jubler

Sportssjef i NENT Norge, Kristian Oma, sieer han er strålende fornøyd med å få Toldnes med på laget.

LES OGSÅ: Sheringham om Solskjærs United-fremtid: - Han må vinne noe

- Vi jubler for denne ansettelsen. Gunnhild er en som jobber hardt og målrettet, og har opparbeidet seg betydelig respekt i miljøet for sin grundige tilnærming til alt hun gjør. Hun er også en kulturbygger av rang, og kommer til å bli en av premissleverandørene i vår redaksjon. I tillegg er hun kanonflink på skjerm – så et veldig naturlig valg for oss når vi nå skal overta Premier League-rettighetene fra neste høst, sier Oma i pressemeldingen.

Det opplyses at Toldnes starter i den nye jobben i januar 2022.