*Nettavisen* Sport.

Tollefsen: - Jeg beklager

Foto: Larsen, Håkon Mosvold

To norske spillere straffes etter VM-matchen mot Danmark.

06.05.13 23:27

STOCKHOLM/OSLO (Nettavisen): Både kaptein Ole-Kristian Tollefsen og Marius Holtet må stå over Norges neste kamp i hockey-VM.

Begge er ilagt én kamps karantene og mister møtet med Canada tirsdag etter å ha taklet motspillere inn i vantet.

- Jeg synes det er utrolig kjedelig å skade laget på den måten. Det er ikke noe en kaptein skal gjøre, men sånn er hockey. Det går fort og det er ikke alltid du kan stoppe det, sier Ole-Kristian Tollefsen til Nettavisen.

Selv om han aksepterer straffen, mener hardhausen at han er litt overrasket over at han nå må stå over.

- Jeg kan ikke snakke dritt om de som styrer med karantener. Da får jeg en senere. Jeg får bare at det er deres avgjørelse og leve med det.

- Hvordan tror du Norge vil klare seg uten deg på banen mot Canada i morgen?

- Vi har et bra lag, og jeg regner med at gutta kommer til å steppe opp og gjøre det bra, jeg. Klart, vi har ikke mange backer, men da får Holøs spille 40 minutter i stedet for 30, gliser Tollefsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Thoresen: - Må heve oss
Patrick Thoresen er ikke i tvil om at Norge vil savne kapteinen på isen i møtet med Canada mandag.

- Det er viktige brikker i lagspillet vårt. «Tollef» er jo en bauta i forsvaret vårt, mens Holtet er en viktig brikke både i det offensive og defensive spillet vårt. At de to blir borte, vil vi merke, men jeg er sikker på at de som kommer inn vil gjøre en kjempejobb.

KHL-stjernen legger ikke skjul på at det må noe spesielt til for at Norge skal kunne hamle opp med Canada.

- Vi kommer til å ha en 10-15 prosent sjanse til å snike med oss poeng. Om det blir ett, to eller tre, vet jeg ikke, men med 25 NHL-spillere er det klart at oddsen er på dems side. Vi har ingenting å tape, men vi må heve oss betraktelig.

- Merkelig
TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik er overrasket over utestengelsene.

- Dette er ikke bra i det hele tatt. Jeg satt i hallen og opplevde Holtets takling slik at dansken ser taklinga, men snur ryggen til. Jeg synes det er veldig merkelig at han suspenderes, sier TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik til Nettavisen.

- Hvor uheldig er det for Norge å miste Tollefsen mot Canada?

- Det kan hende at han har godt av det på grunn av smellen han pådro seg, men det er jo ikke bra i det hele tatt. Han er lagets tøffing og kaptein.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Twitter

Skadet Nielsen
Norge må altså klare seg uten to svært viktige spillere mot en av verdens aller beste hockeynasjoner. Det er et skikkelig slag i ansiktet for landslagssjef Roy Johansen, som allerede bruker Jonas Holøs så mye han kan og nå får hodebry med komponering av backparene.

Canada stiller med to av verdens aller beste spillere i sitt lag; Steven Stamkos og Claude Giroux.

Tollefsen utestenges for taklingen bakfra på Danmarks Mikkel Bødker 14,10 minutter ut i første periode. Norges kaptein fikk to minutters utvisning, men ikke mer. Bødker pådro seg en liten lårskade i denne situasjonen.

Verre gikk det for Daniel Nielsen, som ble taklet hardt bakfra av Marius Holtet 5,59 minutter ut i andre periode. Også Holtet fikk bare to minutter i fryseboksen.

Nielsen skadet skulderen og spiller neppe mer i dette verdensmesterskapet.

- Umulig å stoppe
«Etter at disiplinærkomiteen gransket videobevisene og gjennomførte en høring med begge spillerne, har man konkludert med at begge vil få én kamps karantene», uttaler Det internasjonale hockeyforbundet i en pressemelding.

Holtet mener selv at taklingen hans ikke burde resultert i noe mer enn enn to minutters utvisning.

- Vi har øyekontakt, og han prøver å vri seg inn i taklinga mer enn han prøver å vri seg unna den. Jeg kan ikke forsvinne heller, og det er umulig for meg å bråstoppe der. Det var derfor jeg fikk to og ikke fem minutter, sier Holtet til Nettavisen.

Roy Johansen sier følgende om taklinga til Holtet:

- Jeg ser den og synes ikke den er ille. Han snur ryggen til. Dommeren kan gi to minutter på den og velger å gjøre det. Danmark har to boardinger, og det blir ikke dømt på. Én på Tollefsen, som er veldig stygg. Det er ut som en crosschecking.

Ville ha dansk straff
Tollefsen ble selv skadd under Norges 3-2-seier mot Danmark, da han ble taklet av Mads Christiansen.

Johansen mente etter kampen av Holtets takling var innenfor det akseptable, men syntes at Christensen burde bli utestengt resten av VM.

- Tollefsen takler det bra, men cross checking i ryggen én meter fra vantet, er noe vi har blitt fortalt at skal slåes knallhardt ned på. Vi får bare vente og se hvor stor straffen blir, men i henhold til hva de har sagt, bør ikke han spille noe mer i denne turneringen, sier Johansen til Nettavisen om taklingen på Tollefsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.