RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tollefsen 4 – Thoresen 0

Foto: AP
Sist oppdatert:
For andre gang i historien møttes to nordmenn i en NHL-kamp.

Columbus Blue Jackets og Ole-Kristian Tollefsen besøkte Edmonton Oilers og Patrick Thoresen i Rexall Place natt til søndag. Gjestenes finske målvakt Fredrik Norrena stengte buret hos Blue Jackets, og bidro sterkt til at Tollefsens lag tok sin andre seier under Ken Hitchcock med 4-0 over Oilers. Norrena holdt buret rent for første gang i sin NHL- karriere, og gjorde 21 redninger i løpet av kampen.

Lite istid for Tollefsen
Patrick Thoresen fikk i overkant av 14 minutter på isen for Oilers, men kunne ikke hindre Edmontons tredje strake tap – alle på hjemmebane. Før tapsrekken hadde Thoresens lag fire strake seire.

Ole-Kristian Tollefsen fikk kun 4.49 minutter på isen for gjestene. Nordmannen får vanligvis mer istid, men mot Oilers i Edmonton valgte Ken Hitchcock andre alternativer. Ifølge VG Nett satt en lett hjernerystelse Tollefsen ut av spill i 1. periode.

- Ole-Kristian fortalte meg at han hadde fått en liten hjernerystelse, og derfor spilte han bare første periode. Synd at det ikke ble flere dueller mellom oss, med det var helt riktig av ham å gå av, sier Patrick Thoresen til VG.

Bortelagets Dan Fritsche nettet en gang og hadde to målgivende for Blue Jackets. Columbus´ øvrige mål ble scoret av Alexander Svitov, Gilbert Brule og Anson Carter.

Det lyktes ikke Nettavisen å komme i kontakt med Tollefsen etter kampen natt til søndag.

Stjernespiller skadet
Edmontons stjernespiller og kaptein Ryan Smyth måtte forlate isen i Rexall Place med en brukket tommel. Smyth har scoret 16 mål og gjort totalt 22 poeng for Oilers denne sesongen, og regnes som lagets viktigste spiller. Laget mistet en annen målscorer, Ales Hemsky, mot Anaheim sist, og Hemsky er forventet å være ute i noen uker til.

- Jeg kunne ikke bevege tommelen, sa Smyth til espn.com etter kampen.

- Jeg trodde kanskje den var ute av ledd.

Smyth gikk av isen allerede i første periode.

- Det var bittert å måtte forlate kampen så tidlig. Du vil være med å bidra, sa en skuffet Smyth.

Sjelden seier
Blue Jackets vant i Edmonton for andre gang på 11 forsøk, og Columbus-trener Ken Hitchcock forbedret statistikken sin til 2-3, to tap og tre seire.

- Jeg har trivdes godt i klubben siden dag en, og vi har gått på knepne tap i det siste. Endelig hadde vi marginene med oss, sa en fornøyd Blue Jackets-sjef til espn.com.

-Dette laget har en fantastisk innstilling, og vi kjemper og slåss i hver duell.

Blue Jackets er fortsatt sist i den vestre avdelingen av NHL.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere