Tollefsen får NHL-kontrakt

Foto: www.hockey.no

Ole-Kristian Tollefsen (20) blir denne våren den tredje nordmann i historien som får kontrakt med en NHL-klubb.

13.04.04 11:56

Allerede neste sesong kan han debutere for Columbus Blue Jackets. Den norske backen er draftet av Espen Shampo Knutsens tidligere klubb, og har blitt fulgt tett av NHL-klubben hele sesongen. 20-åringen fra Årnes har spilt for Brandon Wheat Kings i den canadiske hockeyligaen WHL (Western Hockey League).

Tilbakemeldingene fra Blue Jackets har utelukkende vært positive.

Blir fulgt tett
- Jeg har fått feedback fra Columbus hele tiden, og de er kjempefornøyde med meg. De kommer til å sende meg et kontraktsforslag nå, røper den solide backen overfor TV 2 Nettavisen.

Agenten til Tollefsen er opptatt med junior-VM, men vil se på kontraktsforslaget fra Columbus Blue Jackets så snart junior-VM er ferdigspilt. Det er selvfølgelig ikke snakk om at Tollefsen sier nei.

Anders Myrvold og Espen Shampo Knutsen er de eneste nordmenn som noengang har hatt kontrakt med en NHL-klubb. Bjørn Botta Skaare var den første nordmannen som spilte i NHL, men bare under et prøvespill.

- Det har gått kjempebra for meg personlig denne sesongen. Dessverre ikke fullt så bra for klubben, forteller Tollefsen. Brandon Wheat Kings ble i påsken slått ut av Medicine Hat Tigers i andre runde av sluttspillet i WHL.

Debuterte mot Nederland
Den nedturen var faktisk en opptur for Norge og Tollefsen. Norge fikk hjem en sterk og dyktig back, og Tollefsen fikk debutere for Norges A-landslag. Landslagssjef Roy Johansen har faktisk ikke sett Tollefsen spille ishockey på svært lenge.

- Han så meg i U-20-VM for to år siden, jeg tror ikke han har sett meg spille siden den gang. Men han har vel pratet med Ørjan Løvdal, som ledet U-20-landslaget da jeg spilte VM i vinter, smiler Tollefsen.

Den tidligere Lillehammer-spilleren gjorde en svært solid innsats mot Nederland.

- Det var kjempeartig. Jeg har alltid drømt om å få spille på landslaget. Heldigvis var det enkel motstand. Det passet meg bra i dag.

Får toveiskontrakt
Neste sesong vil Ole-Kristian Tollefsen forsøke å imponere under treningsleiren til Columbus Blue Jackets før seriestart.

Han var bare 19 da han deltok sist høst, men klarte likevel å imponere skikkelig. Tollefsen var blant de ti siste backene klubben vurderte. De sju beste ble værende, Tollefsen ble sendt til WHL.

- Jeg visste at de skulle sende meg hjem, men det gikk jo veldig bra. Neste sesong kommer jeg til å spille i AHL (den beste farmerligaen) på en toveiskontrakt, men jeg satser på å få noen kamper i NHL av og til, sier den ambisiøse backen.

Fotnote: En toveiskontrakt betyr at spillerens lønn er avhengig av hvilket nivå han spiller på. Klarer Tollefsen å spille seg til en plass i NHL-laget, vil han lønnes betydelig bedre enn om han spiller for Syracuse Crunch i AHL.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag