Tollefsen klar for NHL

Foto: Getty Images

Patrick Thoresen er ikke den eneste nordmannen som spiller i NHL når sesongen starter.

03.10.06 09:48

Patrick Thoresen har fått plass i Edmonton Oilers' 23-mannsstall, og blir å finne i det kanadiske lagets fjerderekke når de sesongåpner mot Calgary Flames torsdag.

Men også Ole-Kristian Tollefsen har fått beskjed om at han spiller i NHL - ikke i farmerligaen AHL - når sesongen åpner denne uka.

- Ja, jeg starter oppe hvis ikke noe rart kommer til å skje, sier Tollefsen til Nettavisen.

22-åringen fra Nes på Romerike spiller på backplass for Columbus Blue Jackets, som sesongåpner hjemme mot Vancouver Canucks fredag, natt til lørdag norsk tid.

Skader i backrekka
Blåjakkene har problemer i backrekka. Bryan Berard har ryggproblemer, Adam Foote sliter med en liten kneskade, men spiller trolig, mens Rostislav Klesla er suspendert i de to første kampene.

Det betyr at Tollefsen trolig også får bra med istid.

- Det er muligheter for at fire faste spillere ikke kan spille kamp én og to, sier manager Doug MacLean, med referanse til Berard og Klesla, samt løperne Sergei Fedorov og Alexander Svitov, som også sliter med skader.

- Vi har likevel en dyp nok stall til å få en god start. Jeg mener at vi har forbedret laget nok til å kunne bite fra oss umiddelbart, og bare bli bedre etter hvert. Jeg er trygg på spillergruppen vår, sier MacLean til Columbus Dispatch.

Tre kamper på fire dager
Den istiden Tollefsen får, gjelder det å ta vare på. Blåjakkene har sju backer på såkalt enveiskontrakter, hvilket betyr at disse spillerne er langt dyrere å sende ned til farmerligaen enn hva tilfellet er med nordmannen. Columbus spiller tre kamper på fire dager innledningsvis, før laget får fire strake fridager.

Sesongstarten i National Hockey League er onsdag, men det er bare tre kamper på programmet åpningskvelden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.