*Nettavisen* Sport.

Tollefsen lærer av feilene

Foto: Todd Korol/REUTERS

Tålmodighet teller for NHL-proffen.

I sine to første sesonger i Columbus Blue Jackets har Ole Kristian Tollefsen fått flere lærepenger etter spill på isen. Den største: tålmodighet.

Tollefsen har nemlig - litt for mange ganger - dratt seg vekk fra posisjonen sin på isen for å komme seg til de store monstertaklingene som fansen elsker, men forsøkene har litt for ofte endt med at han har havnet i feil posisjon.

«Ta imot rushet»
Sammen med trener Ken Hitchcock har den 24 år gamle nesgutten den siste tiden jobbet for å forbedre denne delen av spillet. Nå forteller nordmannen til lokalavisa Columbus Dispatch at han har lært.

- I stedet for å fly rundt og lete etter de store sjansene, har jeg lært å la spillet komme til meg, sier han til avisa.

Tollefsen nyter fortsatt tillit hos Blue Jackets-trener Ken Hitchcock, som berømmer nordmannen for hans fysisk sterke spillestil. 24-åringen har vært på isen i fem av de seks seneste kampene for laget fra Ohio, senest i fredagens oppgjør mot Ottawa Senators (natt til lørdag, norsk tid), som blåjakkene vant 1-0.

Treneren minner Tollefsen på et enkelt prinsipp - «ta imot rushet, ikke angrip det».

- Begrenser mulighetene
De siste kampene er nordmannen plassert sammen med Kris Russell, som er anerkjent for sine offensive ferdigheter. Av den grunn er det enda viktigere for Tollefsen å spille på det sikre, mener Hitchcock.

- Vi bare begrenser mulighetene hans, forteller han.

- Tidligere kunne Ole-Kristian få for mange muligheter, og nærmest bli forfryst på isen. Det skjer ikke nå, og han er en effektiv spiller for oss.

Ole Kristian Tollefsen debuterte i NHL i 2005 og har totalt spilt 142 kamper - alle for blåjakkene fra Columbus.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag