Gå til sidens hovedinnhold

Tollefsen: - Lurer på hva de gjør nå?

Dette slagsmålet skaper reaksjoner.

FINLAND - RUSSLAND 3-2:

Disiplinærkomiteen under årets ishockey-VM i Sverige og Finland har måttet tåle mye tyn. Spesielt av dem som ser mesterskapet med norske briller.

Nordmannen Ole-Kristian Tollefsen har for eksempel to ganger blitt ilagt suspensjon på grunn av forseelser som kanskje ikke har fortjent det.

Norges landslagstrener Roy Johansen sa følgende til Nettavisen etter at det ble kjent at Tollefsen må sone for behandlingen av Sveriges Calle Järnkrok onsdag.

- Vi er eneste nasjon som har vært i høring - tre ganger til og med. Det virker tilfeldig, og det er uforståelig at de kan dele ut straffer tilfeldig i hytt og vær, sa Johansen til Nettavisen.

Ville scener
Med dette som bakgrunn er nok mange svært spente på hva slags reaksjoner som vil komme etter storkampen mellom Finland og Russland i VM fredag kveld.

Kampen hadde flere svært tøffe situasjoner, og den mest omtalte var da New Jersey Devils-spilleren Ilya Kovalchuk gikk til angrep på Finlands Janne Pesonen.

Se video av episoden hos MAX

Episoden fra kampen fikk i hvert fall mange til å reagere på nettsamfunnet Twitter. Blant dem som hadde fått med seg episoden var Norges Ole-Kristian Tollefsen.

«Mange lurer på om Kovalchuk får utestengelse. Det lurer jeg også på», tvitret hardhausen.

MAX-profil Jan-Erik Aalbu var en annen som omtalte episoden.

«Blir spennende å se hva det internasjonale hockeyforbundet gjør nå. Flere russere som bør se neste kamp fra tribuneplass», skrev han.

- Barnemat
Etterpå henvendte Aalbu seg til nettopp Tollefsen.

«Dine taklinger blir barnemat i forhold til det vi fikk se i kveld. Nå må det skje noe mot de store hockeynasjonene, også», skrev han.

Det var Finland som vant kampen mot russerne, og påførte dermed stormakten sitt andre strake tap. Russerne tapte sensasjonelt mot Frankrike torsdag.

Petri Kontola scoret to ganger for Finland, mens Juhamatti Aaltonen scoret ett. For russerne scoret Alexander Radulov og slåsskjempen Ilya Kovalchuk.

Kommentarer til denne saken