RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tollefsen må bli

Foto: Bruce Bennett/AFP
Sist oppdatert:
Får ikke spille OL-kvalik for Norge.

Ole-Kristian Tollefsen ble tatt ut i ishockeytroppen som spiller OL-kvalifisering for Norge på Jordal Amfi i februar. Om nordmannen kunne bli med var imidlertid avhengig av at Columbus Blue Jackets ville frigjøre spilleren til kampene. Nå har NHL-klubben bestemt seg.

- Viktig del av laget
- Vi har bestemt oss for å beholde Ole her med laget. Avgjørelsen er endelig, sier Chris MacFarland, Blue Jackets' assistant general manager, til NRK.

- Ole er enkelt og greit en viktig del av laget. Vi kjemper for en playoffplass, og har mange viktige kamper foran oss, forklarer han.

Fraværet av Tollefsen kan bli merkbart for et norsk lag der, som også kan miste en skadeplaget Mats Zuccarello Aasen. Det er også MacFarland klar over.

- Jeg tror det vil svekke dem betydelig. Ole er en NHL-spiller, så han ville naturligvis vært til stor hjelp for dem, mener han.

- Glad på Tollefsens vegne
Assisterende generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Petter Salsten, sier han er glad på Tollefsens vegne.

- Min tro på å få ham med synker og stiger ettersom han får istid eller ikke. Jeg har sett at han har fått mye tid i det siste, og jeg er glad på Tollefsens vegne. Det er synd for oss, men det får vi ta, sier Salsten til NRK.

Norge åpner OL-kvalifiseringen mot Kasakhstan 5. februar, mens Frankrike og Danmark venter henholdsvis to og tre dager senere.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere