Gå til sidens hovedinnhold

Tollefsen med tillit før OL

Og nordmannens lag viser styrke i NHL.

PHILADELPHIA FLYERS - CAROLINA HURRICANES 4-2:

Ole-Kristian Tollefsen fikk 11 minutter og 34 sekunder på isen da hans Philadelphia Flyers slo Carolina Hurricanes 4–2 i NHL lørdag kveld. Dermed kunne nordmannens klubb notere seg for sin tredje strake seier totalt, og sin sjette strake triumf hjemme.

25-åringen har dermed fått istid i de fem siste kampene til Flyers, noe som lover godt snaue tre uker før OL starter i Vancouver.

Tøffingen har slitt mye med skader tidligere denne sesongen, men ser nå ut til å være i ferd med å for alvor etablere seg på laget han signerte for etter 2008/2009-sesongen.

Carter i storform
Kampens store spiller ble imidlertid Jeff Carter. 25-åringen vartet opp med to scoringer og én assist, og står dermed med 21 fulltreffere og 24 målgivende totalt denne sesongen for Flyers.

I tillegg til Carter imponerte også Flyers' sisteskanse Ray Emery stort. Målvakten stoppet hele 33 skudd i løpet av tre perioder, i et oppgjør der gjestene faktisk vant skuddstatistikken med 35–30.

- Vi hadde ikke fult trøkk i kveld, og var ikke i toppslag. Men vi gjorde nok til å vinne kampen og få med oss to poeng, og det er tross alt det viktigste, sier Flyers-trener Peter Laviolette til ABC.

Daniel Carcillo og Chris Progner scoret de øvrige målene for vertene. Eric Staal og Rod Briand'Amour nettet for Carolina.

- Vi kom litt tregt i gang, men hevet oss i andre periode. I sluttperioden var det mye fram og tilbake, men Emery gjorde en fantastisk redning på mitt skudd på slutten, og det ble helt avgjørende for utfallet, oppsummerer Carolinas Briand'Amour.

I hjemmeform
Philadelphia er nå midtveis i sin lengste rekke av hjemmekamper denne sesongen - seks på 12 dager i Wachovia Center – og står så langt med tre triumfer av tre mulige og 10–4 i målforskjell.

Tollefsens lag ligger dermed på en 6.-plass i Eastern Conference med 55 poeng. Opp til Washington capitols som leder divisjonen er det 15 poeng for iskrigerne fra Philadelphia.

Allerede søndag møter Ole-Kristian Tollefsen og Philadelphia Flyers Pittsburgh Penguins til kamp i NHL.

Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto