RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tollefsen mot klubbskfite

Foto: Erlend Aas/Scanpix
Sist oppdatert:
Ishockeyproffen Ole Kristian Tollefsen gjør etter alt å dømme et klubbskifte når sesongen er slutt.

Oslo (ANB): 27-åringen, som har spilt for den svenske toppklubben Modo siden i 2010, skal være på vei til en annen velrennomert allsvensk klubb, Färjestad.

Tollefsen har vært koblet til flere klubber i det siste, og hans agent har opplyst at den russiske ligaen også kan være aktuell. Men Nya Wermlands-Tidningen (NWT) har sikre kilder på at nordmannen har akseptert en flerårig avtale med Karlstad-klubben.

Der vil han erstatte lagets mangeårige backkjempe Jonas Frögren, som etter alt å dømme forsvinner til den russiske ligaen ved sesongslutt.

Kan gå ved sesongslutt
Färjestads sportssjef Thomas Rundqvist vil ikke kommentere overgangssaken overfor lokalavisa. Men han dementerer heller ikke opplysningene som NWT sitter inne med.

Tollefsen har et år igjen av kontrakten med Modo, der han er lagkaptein. Men dette er et opsjonsår. Det innebærer at såvel spilleren som klubben har anledning til å si opp avtalen etter denne sesongen.

Ole Kristian Tollefsen spilte i alt 163 NHL-kamper for Columbus og Philadelphia i årene 2006-2010. Han avsluttet sin karriere i amerikansk hockey for Grand Rapid Griffins i AHL i 2010.

På kant med klubbledelsen
I fjor hadde han sjansen til å gjøre comeback, da NHL-laget Nashville var ute etter ham. Men Modo stoppet overgangen og snøt nordmannen for fire millioner kroner. Det skapte et dårlig forhold mellom ham og ledelsen i den svenske klubben.

Hendelsen svekket ikke akkurat Färjestads forhandlingssituasjon. Et annet godt kort värmlendingene har på hånda er at de allerede har Tollefsens landslagskompiser Anders Bastiansen og Marius Holtet i sin stall. Nærheten til hjemlandet er også et godt argument. Tollefsen kommer fra Nes på Romerike, ikke langt fra svenskegrensen.

Men ifølge NWT handler det om en svært følsom overgangssak, og derfor velger partene å vente med å offentliggjøre den til sesongen er over. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere