Tollefsen ønsket i NHL

Foto: (Reuters/Scanpix)

Ole-Kristian Tollefsen ble kalt opp til Columbus Blue Jackets og NHL - men måtte takke nei.

15.03.06 16:23

Stjernebacken Bryan Berard har ødelagt ryggen, og skal opereres. Det betyr at blåjakkene må klare seg uten sin beste offensive back resten av inneværende sesong. 29-åringen har 12 mål og 32 assists på 44 kamper denne sesongen. Stjernebacken har ikke spilt siden 27. januar.

Columbus kvittet seg med to backer før overgangsvinduet stengte, Cale Hulse og Luke Richardson, og hadde dermed bare seks friske backer i stallen etter Berards skade. Dermed trenger klubben en forsterkning fra farmerlaget Syracuse Crunch.

Ankelskadet
- Jeg hadde vært oppe hvis det ikke hadde vært for en ankelskade jeg fikk på søndag, sier Ole-Kristian Tollefsen til TV 2 Nettavisen.

Han vet foreløpig ikke hvor alvorlig skaden er eller hvor lang tid den trenger for å leges.

- Kjipt, konstaterer Tollefsen skuffet. 21-åringen fikk fem kamper for Blue Jackets i NHL tidligere denne sesongen, men ble sendt ned til farmerlaget hovedsakelig fordi laget satt på de dyre énveiskontraktene til Hulse og Richardson.

Delmore neste?
I Crunch er det imidlertid flere gode alternativer. Den mest naturlige erstatteren er ved første øyekast Andy Delmore, som i likhet med Berard er en back med sine styrker i det offensive spillet. Delmore har 15 mål og 60 poeng på 56 kamper for Crunch denne sesongen, og er faktisk i ferd med å sette klubbrekorder på dette området.

Men Delmore er ikke alltid til å stole på defensivt, og har -3 i pluss/minus. Sånn sett er Tollefsen et tryggere valg.

Ole-Kristian Tollefsen er nemlig Syracuses beste spiller på dette området. Nordmannen har +17, i tillegg til to mål og 15 assists på 56 kamper. Og dette er nok mye av grunnen til at Tollefsen var ønsket i NHL i stedet for Delmore.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.