Gå til sidens hovedinnhold

Tollefsen: - Sikker og sikker, Shampo

Ole Kristian Tollefsen håper imidlertid at Vålerenga-treneren har rett.

STOCKHOLM (Nettavisen): De siste dagene har de norske hockeygutta gang på gang forsikret oss om at Tsjekkia er storfavoritt før tirsdagens skjebnekamp.

Bookmakerne levner heller ingen tvil om at det er Jakub Vorácek og co. som har størst sjanse til å ta seg videre til kvartfinalen. Så mye som åtte ganger pengene kan du få igjen for norsk seier i puljespillets siste kamp.

I motsetning til den norske leiren, var Espen Shampo Knutsen svært offensiv etter Norges tap for Sveits søndag. I MAX-studioet sa Vålerenga-treneren at han er sikker på at Norge kommer til å slå Tsjekkia.

Det begrunnet den tidligere NHL-proffen med at Tsjekkia har vært langt ifra imponerende så langt og er i tillegg et lag som har mye mindre fart enn Sveits.

- Tsjekkia fortjener det
Ole Kristian Tollefsen trekker først på smilebåndet da vi forteller ham om Shampos uttalelser.

- Sikker og sikker. Han håper sikkert på det. Det gjør selvfølgelig vi og. Det handler ikke om at vi vil skyve favorittstempelet over på dem. De kommer til å ha det naturlig, og det fortjener de også. Det er en toppnasjon og har vært det i flere år, sier Tollefsen til Nettavisen.

Färjestad-backen er imidlertid enig i deler av Shampos resonnement og håper å straffe Tsjekkia.

- De er et pucksikkert lag og prøver å holde pucken veldig mye i laget. De prøver å spille seg inn i sonen. Det kan være en fordel for oss hvis vi klarer å bryte litt pucker og skape overganger. De kan være nonsjalante, mener Tollefsen.

- Har slått dem før
Alexander Bonsaksen har lagt Sveits-kampen bak seg og ser fram mot møtet med tsjekkerne. Rögle-spilleren forstår Shampos tankegang.

- Det har kanskje sett litt sånn ut. Kanskje Tsjekkia har litt større problemer med å komme inn og styre. Vi får håpe at vi klarer å bremse dem litt mer enn vi klarte med Sveits, sier han til Nettavisen.

Å slå Tsjekkia har han vært med på før, og han gjentar gjerne den bedriften tirsdag.

- Vi spilte uavgjort og tapte mot straffer mot dem i fjor og slo dem i VM for noen år siden. Det er et bra lag og nå har de jo fått ytterligere litt forsterkninger og. De har hatt det litt tøft i gruppespillet, men gjorde vel sin beste kamp mot Canada sist. Vi må kjøre på.

P.S. Tirsdag hadde Espen Shampo Knutsen moderert uttalelsene sine noe, men han står på at Tsjekkia passer Norge bra. - Jeg mener det er 60-40 i favør Tsjekkia. De er en motstander som passer Norge mye bedre enn Sveits gjorde på søndag, for de har langt fra så mye fart i laget, sier Espen «Shampo» Knutsen til Dagbladet .

Kommentarer til denne saken