Tollefsen vil bli i Columbus

Foto: AFP/SCANPIX

Nordmannen hjalp blåjakkene til seier over Edmonton Oilers.

Ole-Kristian Tollefsen har måttet finne seg i å se de fleste av kampene til Columbus Blue Jackets fra pressetribunen denne sesongen.

Natt til torsdag spilte han imidlertid sin tredje kamp på rad og sin fjerde for sesongen, da blåjakkene vant 5-4 over Edmonton Oilers takket være Manny Malhotras mål 69 sekunder før slutt.

- Jeg føler at det går greit. Men man får ikke gjort så mye når man bare spiller 11-12 minutter per kamp, men det jeg gjør, er jo bra, sier Tollefsen til Nettavisen.

Tøff konkurranse
Han startet sesongen som en kandidat til den sjette og normalt siste backplassen på laget, hovedsakelig fordi klubben fikk inn tre etablerte NHL-backer i sommer, men nordmanne ble skjøvet ned til et sjuendevalg da sesongen startet. Så viste plutselig Marc Methot seg som en bedre spiller enn omverdenen trodde, og dermed var Tollefsen plutselig nummer åtte i køen.

Men nå er unge og uferdige Kris Russell sendt ned til farmerlaget for å styrke selvtilliten, og Rostislav Klesla skadet, hvilket betyr at Tollefsen får plass.

- Det er positivt, det. Men det er harde fakta som teller, om man spiller eller ikke. Man må bare jobbe på under treningene og gjøre de riktige tingene, så får man muligheten til slutt. Så lenge Klesla er skadet, er det ingen spørsmål, da spiller jeg. Men jeg vet ikke hvor lenge det varer.

Han har allerede lagt merke til at traderyktene som har dukket opp på diskusjonsforum på internett, men legger ingen vekt på det. Det er heller ikke aktuelt å be agenten om å se etter andre NHL-klubber.

- Jeg har ikke lyst til å flytte på meg. Jeg har lyst til å fullføre det jeg driver med her, slår Tollefsen fast.

- Skuffende sesongstart
- Hvordan vurderer du sesongstarten til Columbus?

- Skuffende. Vi hadde håpet på en mye bedre start, men samtidig har vi mange nye spillere som trenger mer enn et par treningskamper for å få det til å sitte. Og det begynner å ligne noe nå, mener 24-åringen fra Nes på Romerike.

To av de viktigste spillerne i klubben, svenskeduoen Kristian Huselius og Fredrik Modin, scoret hvert sitt mål i møtet med Edmonton. Derick Brassard og R. J. Umberger scoret de øvrige målene før Malhotra sikret seg selv matchvinnerstatus og klubben to viktige poeng.

Columbus ligger på tiendeplass av 15 lag i den vestre NHL-avdelingen etter 13 av 82 kamper.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.