RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tollefsens klubb i trøbbel

Ole-Kristian Tollefsen (t.h) i duell med superstjernen Sidney Crosby under en treningskamp mellom Columbus Blue Jackets og Pittsburgh Penguins før 2005/06-sesongen.
Ole-Kristian Tollefsen (t.h) i duell med superstjernen Sidney Crosby under en treningskamp mellom Columbus Blue Jackets og Pittsburgh Penguins før 2005/06-sesongen. Foto: Getty Images
Sist oppdatert:
Stemningen er ikke god i Columbus Blue Jackets, Ole-Kristian Tollefsens NHL-klubb.

Laget hadde aspirasjoner om å nå sluttspillet i NHL denne sesongen, for første gang, men ligger nest sist i Western Conference etter 26 kamper med sine 14 poeng. Det er allerede 18 poeng opp til den åttende og siste sluttspillplassen i vest.

Manager under press
Lagets store stjerne og framtidshåp, Rick Nash, har vært skadet hele sesongen og er fortsatt et par uker fra å kunne bidra med sin målteft. Kaptein Luke Richardsons (36) karriere går mot slutten, og backen sa også fra seg kapteinsvervet da han ble vraket til en kamp nylig.

Manager Doug McLean kjenner presset øke, ikke minst fordi både Minnesota Wild og Nashville Predators - to andre lag som ble startet samtidig som Columbus, har gjort det langt bedre enn blåjakkene. Jobben hans er i fare, og McLean innser det selv.

Byttehandelen som brakte Sergei Fedorov til klubben har heller ikke gitt den ønskede effekten så langt.

Laget har bare vunnet tre av sine 15 siste kamper, og i de åtte kampene Fedorov har spilt, har han bare bidratt med tre målgivende pasninger. Det er langt under forventningene til en spiller som med seks millioner dollar i årslønn spiser opp rundt 20 prosent av klubbens budsjett.

- Morsommere i AHL
To av seirene kom mens Ole-Kristian Tollefsen spilte, og det er positivt for den unge og lovende norske backen. I helgen ble han likevel sendt ned til farmerlaget Syracuse Crunch. Det første oppholdet i NHL endte med fem kamper, -2, to utvisningsminutter og 16,18 minutter istid i snitt per kamp.

- Det er jo drømmen å spille i NHL. Men personlig synes jeg nesten det er morsommere å være her nede (i AHL). Det går så dårlig der oppe. Å tape bringer fram det verste i mennesker. Det er morsomt å komme ned her og vinne begge kampene. Det er rett og slett annerledes å være på et vinnerlag, sier Tollefsen til TV 2 Nettavisen.

Misforstå ikke: Tollefsen vil helst spille i NHL. De fem kampene ga mersmak.

- Jeg synes det gikk bra. Det var litt vanskelig å komme inn i den første kampen, men det gikk bedre og bedre. Og vi vant jo to kamper mens jeg var der. Men jeg er bare glad for å være her (i Nord-Amerika) og spille, poengterer 21-åringen.

Tollefsens tøffe spillestil er et godt utgangspunkt for å bygge opp et positivt forhold til fansen i Nationwide Arena i Ohio. Blåjakkenes dårlige forsvar er også et godt utgangspunkt for at nordmannen skal få flere kamper. Problemer er at mange av de spillerne som ikke leverer varene, tjener ekstremt gode penger og er vanskelige å bli kvitt.

Frustrerende
En spiller som Cale Hulse (32), som er -7 etter 11 kamper, tjener 1,14 millioner dollar. Nevnte Richardson tjener 2,09 millioner dollar. Nå har klubben hentet inn Ron Hainsey via såkalt « waivers», mens både Rostislav Klesla og Adam Foote er på vei tilbake fra skade.

- De vil nok avvente litt og se hvordan det går med Hainsey og skaden på Foote før de henter meg opp igjen, tror Tollefsen.

Han innrømmer at det er litt frustrerende å være bak spillere som Hulse og Richardson i køen på grunn av lønnsslippen.

- Det er irriterende for oss unge som vil opp, som jeg og Aaron Johnson. Hulse spiller jo ikke selv om vi blir kalt opp.

Erfaringen med å spille i NHL var likevel både god og spennende, mener nordmannen.

- Jeg mener selv at jeg har blitt mye bedre. Nå vet jeg litt mer når jeg blir kalt opp neste gang. Spillerne i NHL er både smartere og raskere enn i AHL.

Nøkkelspillere
Fedorov er for øvrig ikke den eneste spilleren Columbus har forventninger til. En annen spiller klubben håper skal produsere mål, er tsjekkeren Jaroslav Balastik. Han var i fjor toppscorer i Tsjekkia, og ligaens beste spiller, men har blitt sendt fram og tilbake mellom NHL og farmerligaen AHL hele sesongen.

- Balastik er veldig god, men trenger nok litt tid, mener Tollefsen.

Hvis Balastik finner veien til nettmaskene, og Nash kommer tilbake og finner tonen med Sergei Fedorov, er det likevel mulig at Columbus Blue Jackets kan gi motstanderne mer kamp de nærmeste ukene og månedene. Blåjakkene har ikke bredere stall enn at disse nøkkelspillerne må gi skikkelig valuta for pengene.

Men det er nok allerede for sent med tanke på å nå sluttspillet. Og sannsynligvis også for sent for å redde jobben til Doug McLean.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere