*Nettavisen* Sport.

Tollefsens lag slått ut

Foto: Reuters/Scanpix

47 sekunder før full tid scoret Johan Franzén målet som sendte Columbus på sommerferie.

24.04.09 08:27

COLUMBUS - DETROIT 5-6 (0-4 I KAMPER): Det ble en moderne utgave av møtet mellom David og Goliat da Ole-Kristian Tollefsens Columbus Blue Jackets i sin første sluttspillrunde noensinne møtte regjerende mester Detroit Red Wings.

I denne 2009-versjonen var det Goliat som knuste David.

Det ble 1-4-tap i første kamp, 0-4 i andre kamp og 1-4 i tredje kamp, før blåjakkene til slutt viste glimt av sitt potensial ved å kjempe seg tilbake fra 1-3 til 3-3 og 3-5 til 5-5 i den fjerde kampen i best-av-sju-serien.

18.889 entusiastiske fans i Nationwide Arena håpte at Columbus skulle sette inn seiersmålet også, og dermed forlenge sesongen med minst én kamp til. Men så gikk det galt ved et linjebytte og dommerne blåste av Columbus for å ha for mange spillere på isen - en forseelse som straffes med to minutters utvisning.

Eller sommerferie, om du vil. Detroit Red Wings er nemlig farlig i overtallsspill, og denne sjansen grep laget fra motorbyen begjærlig. Johan Franzén satte inn 6-5 med bare 47 sekunder igjen av ordinær spilletid.

Kampen over. Sesongen over.

- Jeg er bare stolt. Det har vært en kamp hele sesongen, og vi overvant mye. Vi skrev historie. Akkurat nå er dette tapet fortsatt ferskt. Du hater å tape og det gjør vondt, men i morgen kan vi reflektere over sesongen, sier R.J. Umberger i Blue Jackets til Associated Press.

Trener Ken Hitchcock takket fansen.

- Fansen var fantastisk! Jeg var virkelig stolt over fansen, for selv om vi lå under 1-3 og 3-5, ga de ikke opp. Fansen fikk oss tilbake i kampen, like mye som spillerne fikk oss tilbake, sier Hitchcock.

Ole-Kristian Tollefsen gikk dessverre glipp av sluttspillet på grunn av skade. Nes-gutten er inne i sitt siste kontraktsår og venter spent på om klubben vil tilby ham ny kontrakt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag