*Nettavisen* Sport.

Tolv norske skiskyttere til Tyskland på nyåret

 

Tiril Eckhoff var i fantastisk form i Frankrike forrige verdenscuphelg og vant fire strake seirer. Foto: (AP Photo/Kerstin Joensson) Foto: (NTB scanpix)

Johannes Thingnes Bø er som ventet ikke med i den norske skiskyttertroppen som reiser til Tyskland for å konkurrere på nyåret.

Verdenscuplederen og kona Hedda venter barn i januar og 26-åringen blir derfor hjemme både når det skal konkurreres i Oberhof (6. - 12. januar) og Rupholding (13. - 19. januar).

Norge har uansett gode muligheter for seirer i starten av januar. Storebror Tarjei Bø har hatt en strålende start på sesongen og er nummer to i verdenscupen. Tiril Eckhoff tok fire strake seirer i Frankrike nylig og Ingrid Landmark Tandrevold har imponert i sesongstarten.

I tillegg er Marte Olsbu Røiseland, som sto over i Frankrike, tilbake i troppen.

– Aldri før har vi hatt så mange seirer eller pallplasser før jul. For å være med å kjempe i toppen også i 2020, skal alle nå trene godt i jula og restituere godt. Vi håper på en brakstart på det nye året, sier sportssjef i Norges Skiskytterforbund, Per Arne Botnan.

Disse skal være med til rennene i Oberhof og Rupholding:

Kvinner: Tiril Eckhoff, Karoline Knotten, Thekla Brun-Lie, Marte Olsbu Røiseland, Synnøve Solemdal, Ingrid Landmark Tandrevold.

Menn: Aleksander Fjeld Andersen, Lars Helge Birkeland, Erlend Øvereng Bjøntegaard, Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen, Johannes Dale.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag