*Nettavisen* Sport.

Tolv skiskyttere til verdenscupåpningen i Östersund

 

Tarjei Bø (til høyre) og Johannes Dale er blant løperne som skal gå verdenscupåpningen i skiskyting i Östersund. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Skiskytterstjernen Johannes Thingnes Bø fronter en sterk norsk tropp til verdenscupåpningen i svenske Östersund i starten av desember.

I troppen er det få overraskelser. Herrelaget blir som ventet med de seks seniorlandslagsløperne: Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Lars Helge Birkeland, Erlend Bjøntegaard, Vetle Sjåstad Christiansen og Johannes Dale.

Endre Strømsheim og Aleksander Fjeld Andersen, som begge markerte seg sterkt under sesongåpningen på Sjusjøen i helgen, er plukket ut som reserver.

På kvinnesiden står rutinerte Synnøve Solemdal i fare for å bli vraket fra verdenscuplaget. Hun og Thekla Brun-Lie skal gå IBU-cup til helgen på Sjusjøen og kjemper om den sjette og siste plassen i troppen.

For øvrig er følgende løpere uttatt: Tiril Eckhoff, Marte Olsbu Røiseland, Ingrid Landmark Tandrevold, Emilie Kalkenberg og Karoline Knotten.

Verdenscuprunden i Östersund åpner med mixed-stafetter 30. november og fortsetter med sprint (1. desember), normaldistanse (4. og 5. desember) og stafetter (7. og 8. desember).

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.