RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tom Boonen gjør ting han ikke kan

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Belgieren tok gul trøye i Valkenberg i 2006, men har unngått Amstel Gold Race fram til nå.

Klassikerstjernen Tom Boonen har kjørt Flandern rundt og Paris-Roubaix ti ganger allerede, men bakkeklassikerne i Ardennene har foreløpig skygget unna.

Bildet over er hentet fra Tour de France i 2006, og ikke Amstel Gold Race. Overfor De Telegraaf avslører imidlertid 31-åringen at han stiller til start i bakkeklassikeren denne sesongen. Ikke for å vinne, men for å kjøre som Sylvain Chavanels hjelperytter.

Det er flere gode grunner som ligger bak den beslutningen.

- Jeg har noen år igjen og tenker at muligheten min kan ligge i Limburg-åsene, sier 31-åringen til den nederlandske avisen om sin aller første deltakelse i bakkeklassikeren.

10 ganger over Cauberg
Dernest er det ingen hemmelighet at det samme området er vertskap for årets VM-løype. Det er nettopp Limburg-regionen som byr opp til sykkelfest 23. september.

Rittet avsluttes med en 16,5 kilometer lang rundløype som skal sykles 10 ganger. Traseen befinner seg midt i hjertet av Amstel-løypa og målgang ligger rett etter den berømte Cauberg-stigningen i Valkenburg.

Det er imidlertid ikke første gang Boonen må takle Cauberg som syklist. For det var jo i dette området han overtok den gule ledertrøyen fra Thor Hushovd i 2006-versjonen av Tour de France. Den gangen var det Matthias Kessler som vant den 216,5 kilometer lange etappen mellom Esch-sur-Alzette (Luxembourg) og Valkenburg.

Flere stjerner til Amstel
Hushovd stivnet, mens Boonen hang på i fremste gruppe og rullet inn til 4.-plass.

- Cauberg-stigningen er en bakke jeg kan løse på en god måte. I 2006 pådro jeg meg en punktering der, men klarte likevel å ta den gule trøyen under Tour de France.

- I år sykles også VM i dette området. Med hensyn til kampen om regnbuetrøyen, er det heller ikke dumt å kjøre Amstel Gold Race, forklarer Boonen til De Telegraaf.

Det er altså førstehåndskunnskap om VM-terreng som gjelder for Quick Step-rytteren, og ikke rittet i seg selv.

Fabian Cancellara (RadioShack-Nissan) og Vincenzo Nibali (Liquigas) er også blant navnene som har meldt sin ankomst til årets Amstel Gold Race.

Den norske Sky-duoen Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen vil også kjøre rittet den 15. april. Hushovd sikter mot Paris-Roubaix og kjører Giro d'Italia i starten av mai. Han prioriterer dermed ikke bakkeklassikeren i Limburg-området.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere