Gå til sidens hovedinnhold

Tom Boonen kunne mistet armen

Var bare timer unna amputasjon.

Tom Boonen var endelig tilbake på sykkelsetet i Tour of Oman mandag. En etterlengtet debut for belgieren, som på grunn av en infeksjon i albuen er satt kraftig tilbake i forberedelsen til årets Flandern rundt og Paris – Roubaix.

I midten av januar falt Boonen og skadet sin venstre albue. Kuttet han pådro seg ble etter hvert så infisert at en operasjon var uunngåelig. Omega Pharma – Quick Step-rytteren var bare «millimetere unna» en amputasjon.

- Jeg er bare glad for å ha armen i behold, forteller Boonen ifølge Cyclingnews.com før mandagens etappe i Oman.

Infeksjonen er nå fullstendig behandlet, men tilstanden til Boonen var bare timer unna en svært kritisk fase.

- Det var bare snakk om åtte timer. Hvis infeksjonen hadde gått i beinet hadde jeg mistet det, og den var bare noen få millimeter unna, sier den firdobbelte Paris – Roubaix-vinneren.

Ligger etter skjema
Nå er klassikerspesialisten tilbake for fullt, men mangler en del kilometer i beina for å være på sitt vante nivå. Boonen måtte stå over både Tour de San Luis og Tour of Qatar. 32-åringen viste fantastisk form i fjor, og vant både Flandern rundt og Paris – Roubaix. På trappene av årets klassikersesong er «Tornado-Tom» derimot usikker på hva han kan prestere.

- Vi får snakkes igjen i april. Jeg skal jobbe mye for å være så god som mulig, men jeg har ingen anelse om hvilken effekt infeksjonen har hatt på kroppen min. Jeg skal trene godt, men kroppen min har fått kjørt seg, innrømmer Boonen.

- Jeg er normalt sett i godt slag på denne tiden av året. Nå får vi ser hva som skjer fremover. Det er mange spørsmålstegn, men det er også nok til å viske dem ut.

- Det er bare to uker siden jeg var innlagt på sykehus. Der lå jeg i en uke. Nå har jeg lagt en solid uke med trening bak meg, og det er fortsatt sju uker igjen (til Flandern rundt). Treningsgrunnlaget mitt er også godt, sier en optimistisk Boonen.

Kommentarer til denne saken