Gå til sidens hovedinnhold

Tom Brady i sitt livs form sesongen etter «Deflategate»

Skandalen gjorde NFL-legenden mer fokusert enn noensinne.

NEW YORK (Nettavisen): Tom Brady har vunnet det største en amerikansk idrettsutøver kan vinne - Super Bowl - fire ganger.

Han er gift med fotomodellen Gisele Bündchen og eier et herskapshus til 170 millioner kroner i Los Angeles og en luksusleilighet til 120 millioner på Manhattan.

Tom Brady har oppnådd mer enn man kan drømme om. Han er 38 år gammel og kan bade i luksus resten av livet, takket være sin stjernestatus og sine sponsoravtaler som bare i 2014 plasserte 60 millioner kroner på kontoen hans.

Så hvorfor i all verden spiller han likevel som besatt i sin rolle som quarterback for New England Patriots denne sesongen? Brady har ledet Patriots til åtte seirer av åtte mulige med 22 touchdowns og 338,6 yards i snitt per kamp.

Svaret kan oppsummeres med ett ord:

«Deflategate».

- De gjorde oss en tjeneste, sier New England Patriots' eier Robert Kraft til Washington Post, og tenker på at NFL har vært så innstilt på å suspendere Tom Brady at ligaen har gått helt til rettsvesenet - uten hell.

Deflategate er kallenavnet som amerikansk media har gitt påstanden om at New England Patriots tok litt luft av ballene som ble brukt under semifinalen mot Cincinatti Bengals i sluttspillet i fjor.

NFL har ennå ikke gitt opp håpet om å straffe Tom Brady. Kommisjonær Roger Goodell har gjort det klart at NFL vil anke dommen fra rettsvesenet.

Når Kraft kaller dette å gjøre Patriots «en tjeneste», sikter han til at Deflategate har gitt Tom Brady en sterk motivasjon for å vise verden at han ikke er en juksemaker og at hans status som en av tidenes beste quarterbacker er velfortjent.

- Jeg har alltid forsøkt å jobbe mentalt med å takle alle hindringer som blir lagt i veien min, sier Brady selv.

Nå har han et ekstremt fokus - på å spise sunt, trene hardt og studere motstandere nøye.

Brady er så sulten på å vinne at kona Gisele Bündchen nylig oppdaget at han satt oppe klokken halv fire om natten for å gjøre videoanalyser av sin neste motstander.

Han er så sulten at selv i en kamp hvor Brady kastet fire touchdowns i en 36-7-seier mot Miami Dolphins, hamret han løs på gressmatten i frustrasjon over en pasning som ble mislykket.

Bradys far sier til Washington Post at de anser Deflategate som NFL-kommisjonær Goodalls forsøk på å jakte på autoritet og makt. «Du må skjønne at dette ikke handler om meg. Dette handler bare om andre menneskers agenda», fortalte Tom Brady sin far tidligere i år.

Han har ikke uttalt noe slikt offentlig. Der foretrekker Brady å la de sportslige prestasjonene snakke for ham.

- Sånn har han vært siden han var et barn. Han har alltid følt at det beste han kan gjøre, er å svare ute på banen. Dette er ikke noe nytt, sier søsteren Julie ifølge Washington Post.

Søndag spiller Tom Brady og hans New England Patriots mot New York Giants på Metlife Stadium i New Jersey. «Hvis Tom Brady er Supermann», skriver Gary Myers i New York Daily News, «er New York Giants hans kryptonitt».

Giants har slått Brady i Super Bowl to ganger; med tre poeng i Arizona i 2008 og med fire poeng i Indianapolis i 2012.

Spesielt tapet i 2008 svei for Tom Brady. Den gang var han på vei mot en perfekt sesong: Patriots vant samtlige 16 kamper i grunnserien og ble ikke slått før i finalen.

- Av en eller annen grunn har vi slitt mot dette laget. Forhåpentlig kan vi unngå problemer og endelig spille godt mot dem og slå dem, sa Brady i sitt radioshow på WEEI i Boston mandag.

Sesongen er ikke mer enn halvspilt, men Tom Brady og New England Patriots har fått en ny sjanse til å gjennomføre en «perfekt sesong».

Mye takket være Deflategate.

Kommentarer til denne saken