RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tom Nordlie blir Team Nordlie

Foto: Dag Langerød (Mediehuset Nettavisen)
Tom Nordlie reiser ikke alene til sin neste trenerjobb.

- Jeg blir en bedre trener når jeg har med meg ham, sier Tom Nordlie til Nettavisen.

Så kikker han seg til siden.

Der sitter Arne Kristian Hanssen, eller sagt på en annen måte, andremann i nye Team Nordlie.

Uansett hvor Tom Nordlie måtte ende i sin neste trenerjobb så kommer nemlig Hanssen til å være med.

- Det stemmer. Vi ønsker å være et team, sier Nordlie til Nettavisen.

Startet med Erlandsen
Hanssen, som har lang erfaring både fra idretten, fysisk trening og næringslivet, har nå kuttet ut næringslivsjobbingen.

I stedet satser han alt på fotballen i tospann med Nordlie.

- Jeg jobbet flere år som trener og lærer før jeg gikk over til næringslivet, og jeg samarbeidet lenge med Arne Erlandsen. Det var i samarbeidet med ham jeg begynte å se at jeg hadde noe å bidra med innen fotballen, sier Hanssen til Nettavisen.

54-åringen har vært aktiv på ulike nivå med fysisk trening i mange år, men har også fått med seg seriegull og cupfinale som trener for Klepp fotball damer, samt gull og bronse som trener for Fjellhamar håndball herrer.

I tillegg har han lang erfaring som salgssjef i ulike bedrifter, og var blant annet nasjonal salgssjef for Coca-Cola.

- Høsten 2005 var jeg imidlertid én uke sammen med Tom i Kristiansand. Den uka fant vi tonen, og jeg så muligheter til å hjelpe Tom til enda bedre resultater, sier Hanssen.

Etterpå har Nordlie og Hanssen jobbet sammen i to perioder, i Viking og Fredrikstad, men nå er det altså bestemt at de skal jobbe sammen i den videre karrieren.

Uansett.

- De vil nok ha ham også
Da Nordlie nylig var aktuell for en utenlandsk klubb, var det derfor ikke bare CVen til Nordlie som var involvert. Den utenlandske klubben måtte nemlig forholde seg til en felles CV for både Nordlie og Hanssen.

- Hva gjør du hvis noen sier nei til Hanssen?

- De som vil ha meg som trener, får en bedre trener hvis jeg får med meg Arne. Da vil de nok ha med seg Arne også, sier Nordlie.

- Hva om de uansett sier nei?

- Vil de virkelig ha meg, så prøver de nok å få det til. Dette kan være snakk om de siste prosentene som gjør at jeg får ut det aller beste av meg selv, sier treneren som tok cuptittelen med Lillestrøm og seriesølvet med Start for noen år siden.

Kunne hatt jobb
For første gang på 24 år er ikke Nordlie i en fast trenerjobb denne høsten. Kona Jannicke studerer i Dublin frem til mai, og dermed har 48-åringen i stedet inntatt rollen som husfar på Lørenskog for ungene Daniel og Leander.

Trenerjobb blir det tidligst fra nyttår av.

- Er du redd for å ikke få jobb på toppnivå igjen?

- Nei, kommer det raskt fra Nordlie.

- Hadde jeg ønsket det, så hadde jeg allerede hatt jobb. Det har vært muligheter. Kanskje er jeg tilbake i en jobb i januar. Kanskje først til sommeren. Men jeg takker ikke ja til hva som helst, lenger, sier han.

De som trodde Tom Nordlie var ferdig som trener på toppnivå, tar nok altså feil.

De som trodde Nordlie var nede for telling etter exiten fra Fredrikstad for åtte måneder siden, de tar også feil.

Nordlie har i stedet brukt de siste månedene til å kontakte tidligere spillere og kolleger. Teamet? Tom Nordlie. Hva har han tidligere gjort galt som trener? Hva har han gjort riktig? Og hvordan har de samme spillerne og lederne oppfattet ham i ulike klubber? Både sett innenfra og utenfra.

Likevel må ingen misforstå.

- Små endringer
Det er ikke en splitter ny Tom Nordlie som på et eller annet tidspunkt vil returnere til norsk toppfotball.

- Jeg har gjort feil, men jeg har også gjort mye riktig. 80-90 prosent av det jeg har gjort tidligere, vil jeg også gjøre på samme måte senere, sier han.

Men:

- Samtidig blir det nok litt mindre av det og litt mer av det. Det handler om små ting på hvert felt. Det må ikke bli for mye av meg. For ja, jeg er krevende som leder. Det er alle gode ledere. Men jeg trenger ikke å være leder på alle områder. Da blir ikke jeg så sliten. Ikke andre, heller, sier han.

- Jeg trenger heller ikke å være så åpen som jeg har vært. Jeg får sørge for at folk blir nysgjerrige på meg i tre år. Ikke bare ett eller to¿

- Jeg skal hjelpe Tom som samtalepartner, samt bidra til at gutta er i riktig fysisk og mental form til alle treninger og kamper. Jeg skal bidra for å legge forholdene til rette for at spillerne og Tom alltid er best, og jeg skal bidra som en diskusjonspartner for Tom innen ledelse og trening, legger Arne Kristian Hanssen til.

Tidligere ble Nordlie provosert da utenforstående satte spørsmålstegn ved resultatene hans, og kanskje hadde han grunn til det. For selv om han tapte DEN kampen for Fredrikstad mot Sarpsborg, og er helt enig i at det var altfor dårlig å rykke ned med Vålerenga for ti år siden, så er det tross alt en del oppturer også.

Han førte Odd Grenland til Tippeligaen, og stabiliserte klubben der. Han ledet Sandefjord til to opprykksfinaler i Adeccoligaen, og Start til Tippeligaen og sølv i første sesong der. Han reddet Viking fra nedrykk og ledet Kongsvinger fra det som så ut som sikkert nedrykk til 2. divisjon, til toppen av Adeccoligaen.

Ett fokus
Nå lar han seg imidlertid ikke provosere like mye.

- Gjør man det, da ender man i skyttergraven og det blir bare kaving uansett. Nå er det kun ett fokus: Hva kan jeg forbedre. Så får jeg heller sørge for å endre folks oppfatning gjennom det jeg oppnår som trener.

- Og med de erfaringene jeg har gjort, så føler jeg i alle fall at jeg nå er i en bedre posisjon enn noen gang til å gjøre det bra som trener også i min neste jobb, sier Nordlie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere