Tom Prahl utestengt

Foto: Alf Ove Hansen (Scanpix)

Viking-trener Tom Prahl må se Stavanger-klubbens neste seriekamp mot Stabæk fra tribunen.

09.05.06 14:02

Det bekrefter informasjonssjef Roger Solheim overfor TV 2 Nettavisen tirsdag formiddag.

Prahl ble sendt opp på tribunen av dommer Espen Berntsen under mandagens kamp mot Molde etter å ha protestert kraftig mot Rob Friends albuebruk mot Viking-stopper Peter Abelsson.

- Ifølge reglementet som gjelder advarsel og utvisninger, må han etter paragraf 3.2 og 3.6 utestenges fra neste seriekamp. Det betyr at han må sitte på tribunen i neste seriekamp mot Stabæk, sier Solheim til TV 2 Nettavisen.

-Det virket ikke som Prahl var klar over dette etter kampen mandag?

- Det er alltid klubben sitt ansvar å opptre i henhold til regelverket og sette seg inn i dette, svarer Solheim.

Snakket med benken
Tom Prahl plasserte seg på tribunen like bak Vikings trenerbenk, og fortsatte samtalene med sine assistenttrenere Gary Goodchild og Arvi Taaler de siste 20 minuttene av kampen.

Men Viking-treneren hevdet overfor TV 2 Sporten etter kampslutt at han kun pratet med trenerbenken om fisketuren de skulle ut på dagen etter.

Roger Solheim sier imidlertid at all kommunikasjon med benken etter at en trener er bortvist er ulovlig.

- Det er opp til dommeren å håndheve bortvisningen. Finner dommeren det mulig at treneren har opptrådt i strid med de avgjørelser han har tatt, har han mulighet til å rapportere dette. Dersom det er snakk om slike hendelser kan det bli behandlet i disiplinærutvalget tirsdag ettermiddag, forteller informasjonssjefen.

- Dumt å svare på
-Prahl sier han kun diskuterte fisketurer med benken?

- Det blir litt dumt for meg å svare på. Ved bortvisning er all kommunikasjon med benken ulovlig. Det handler om at vedkommende ikke skal kunne få delta i fortsettelsen av kampen på noen som helst måte, svarer Solheim.

Solheim understreker at han foreløpig ikke har sett gjennom kamprapporten og at det er for tidlig å si noe om ytterligere konsekvenser.

- Men har det skjedd ting som er i strid med reglementet vil vi ta tak i det på normal måte, konstaterer han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag