RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tomasson beste danske i VM

Foto: Roberto Schmidt (AFP)
Sist oppdatert:
I Danmark er han utskjelt for sin VM-innsats, men nå får Jon Dahl Tomasson sin oppreisning.

For nå er det, ifølge danske aviser, vitenskapelig bevist at Feyenoord-spilleren var den beste danske spilleren under VM i Sør-Afrika.

Det fastslår Det internasjonale Fotballforbundet (Fifa), og viser til omfattende statistikk som sitt bevismateriale.

Fifa har nemlig utviklet et avansert analyseverktøy, som registrerer hver avlevering, takling og bevegelse hos VM-spillerne, og dessuten vurderer hvilken betydning dette har for lagets mulighet for å score et mål eller forhindre et baklengsmål.

Klart best
Den såkalte Castrol-indeksen, som verktøyet heter, toppes i øyeblikket av chileneren Gary Medel. Med verdien 9,79 kan han med andre ord titulere seg som mesterskapets beste spiller.

VMs beste angriper akkurat nå er Argentinas Gonzalo Higuain med 8,94.

Først på 77. plass ligger beste danske med en score på 8,44. Jon Dahl Tomasson er til gjengjeld i særklasse best av de rødhvite VM-spillerne. Nest best er Dennis Rommedahl med 7,87. Til tross for en ikke særlig imponerende figur mot Japan inntar keeperen Thomas Sørensen tredjeplassen med 7,69. Deretter følger storheter som Nicklas Bendtner og Christian Poulsen med henholdsvis 7,42 og 6,44.

Personhets
Den 33 år gamle danske landslagskapteinen gleder seg selvsagt stort over statistikknyheten. I det siste er han blitt utsatt for sterk kritikk i hjemlandet for sin VM-innsats, spesielt fordi han brente så mange store sjanser i løpet av turneringen. Det ble med et straffemål i den siste kampen, for øvrig hans 52. gjennom tidene i hans lange landslagskarriere.

Selv betegnet Jon Dahl Tomasson deler av kritikken som den reneste personhetsen. Men nå har han fått en hyggelig oppreisning - og kan med fasit i hånd parere all kritikk. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere