*Nettavisen* Sport.

Tommelen opp for Lotte

Foto: Terje Bendiskby/NTB Scanpix

Legen med gode nyheter til Norges beste kvinnelige alpinist.

SOGNSVANN/GRØNLAND (Nettavisen): Fredag fikk Norges beste kvinnelige alpinist, Lotte Smiseth Sejersted, den beskjeden hun hadde håpet på da hun var på legesjekk for tommelen hun skadet i september.

- Legesjekken gikk bra. Hånden så fin ut. Den er ikke hundre prosent ennå. Det tar noen uker til den er helt fin, men jeg fikk klarsignal til å stå på ski. Så da er jeg tilbake i bakken neste uke, forteller Sejersted til Nettavisen like etter legebesøket.

Sejersted endte opp med brudd i tommelen da hun falt i Zermatt i Sveits under sesongoppkjøringen (se fallet her, 4 minutter og 16 sekunder ut i klippet).

Skaden har gjort at 21-åringen har fått beskjed av legen å holde seg unna skibakkene inntil videre. Sejersted har i stedet fått verdifull barmarkstrening de siste ukene.

Men fredag fikk hun altså gladbeskjeden om at hun igjen kan stå på ski.

Det er knyttet store forventninger til at jenta fra Hosle i Bærum. Sejersted sier hun håper å kunne stabilisere seg høyere oppe på verdenscuplisten denne sesongen.

- Jeg har lyst til å være litt mer stabil i verdenscupen, litt mer innenfor topp-femten i fartsdisiplinene. Jeg gleder meg skikkelig, det blir veldig spennende, sier 21-åringen.

Norge har ikke tatt en VM-medalje på kvinnesiden på over 10 år, men mange tror Sejersted kan bli den neste.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: LISI NIESNER (Reuters)

Det blir satset ekstra mye penger på kvinnelandslaget denne sesongen. Det kunne sportssjef for de norske alpinistene Claus J. Ryste fortelle pressen, da han og de største norske alpinstjernene stilte til pressetreff på Sognsvann torsdag.

Ryste har blant annet ansatt fartstrener Stefan Abplanalp fra Sveits til å hjelpe jentene.

- Han nye treneren er en ringrev. Han har masse kontakter, og vil være til stor hjelp for jentene, sier Aksel Lund Svindal til Nettavisen.

Svindal forteller også at han har tro på at Sejersted vil bli god.

27. oktober starter sesongen når jentene åpner verdenscupen med storslalåm i Sölden i Østerrike.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.