Tommy falt på 225 meter

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX

PLANICA/OSLO (TV 2 Nettavisen): Tommy Ingebrigtsen ledet etter første omgang, og hoppet hele 225 meter i andre omgang, men klarte ikke å holde seg på beina. Samtlige nordmenn hoppet over 215 meter i finaleomgangen.

20.02.04 13:34

- Det er mulig jeg fikk litt rotasjon i nedslaget. Derfor datt jeg. Men jeg beviste uansett i dag at jeg er med, og hvis jeg klarer å holde meg på beina i morgen, så skal jeg kjempe helt inn, sa Tommy Ingebrigtsen til TV 2 Nettavisen etter den fantastiske andreomgangen i Planica.

Ljøkelsøy best
Roar Ljøkelsøy er best av de norske etter to hopp. Han ligger på fjerde plass totalt etter hopp på 191,5 og 221,5 meter. Ingebrigtsen følger på femteplass, mens Bjørn Einar Romøren ligger på tiendeplass etter første dag. Han hoppet 177,5 og 215,5 meter.

Sigurd Pettersen hoppet 216 meter i andre omgang, men fikk dårlig betalt for stilen sin i begge omganger. Han ligger på 11. plass i sammendraget.

Hvem som vinner VM i skiflyging totalt, blir avgjort i morgen. Tyske Georg Späth leder etter første dag. Han er 14,5 poeng foran finske Tami Kiuri, med Janne Ahonen på en tredje plass. Ljøkelsøy har 19 poeng å ta igjen på tyskeren.

Det var hele 16 hopp over 200 meter i andre omgang.

1. omgang
Tommy Ingebrigtsen fikk et bra treff på hoppkanten under brukbare forhold, og strakk seg til 204,5 meter. Bjørn Einar Romøren var ikke like heldig. Han ødela hoppdressen sin i prøveomgangen, måtte skifte før 1. omgang, og så fikk han i tillegg problemer med brillene sine.

Brillene dugget hele veien nedover, og han så ingenting på hoppkanten. Det ble 177,5 meter på nordmannen.

Sigurd Pettersen mestret de vanskelige forholdene bedre, og landet på 185,5 meter. Roar Ljøkelsøy fikk 191,5 meter. Samtlige nordmenn er altså inne blant de 15 beste.

Her kan du se hvordan prøveomgangen gikk.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.