*Nettavisen* Sport.

Tommy stoppet Sparta

Foto: Scanpix

SPARTA AMFI (TV 2 Nettavisen): VIF-keeper Tommy Lund hadde en relativt rolig kveld i Østfoldbyen. Men han reddet i en svært avgjørende situasjon.

På stillingen 3-1 i VIFs favør seks minutter inn i siste periode, ble Spartas unge Bjarte Bjønnes dratt ned alene mot Tommy Lund. Dommer Ole Stian Hansen markerte helt korrekt for straffeslag.

Enkelt
Finske Markku Takala hadde få minutter tidligere score på Tommy. Men han klarte ikke å gjenta prestasjonen. Tommy reddet lett.

- Jeg hadde vel venta at han skulle ta en dragning og så skyte. Men han finta og finta, og da var det bare å vente på ham ved stolpen, forteller Lund til TV 2 Nettavisen.

Hadde han sluppet den pucken forbi seg hadde det straks blitt en helt annen nerve i kampen.

Uflaks
- Det kunne blitt riktig spennende hvis jeg ikke hadde tatt den. Men nå gikk det bra. Jeg er fornøyd med min kamp. Jeg tok det jeg skulle. Men han hadde litt flaks med scoringa. Pucken hang i trøya mi, og falt ned på skøyta bak meg og inn i mål, sier Lund videre.

Kan avgjøre
Trener Petter Thoresen mener Tommy fort kan bli avgjørende også i kampene mot favoritten Storhamar.

- Tommy kan helt klart bli avgjørende for oss i finalen. En god keeper kan avgjøre alt, fastslår han.

Alt kan skje
Og VIFs siste skanse går til finalen som optimist. Selv om han vet at Stohamar blir tøffe.

- Vi får håpe det beste laget vinner sånn som i dag. Og det laget skal bli oss. Det blir tøffe finaler. Men finale er finale, og der kan alt skje, fastslår Tommy Lund overfor TV 2 Nettavisen.

PS!
Skuddstatistikken speilet kampen på en korrekt måte. Den sa 39-18 i VIFs favør.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.