RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tonar møter Stiv Kuling

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Tonar har tapt to ganger fra tet, og fredag kan han få Stiv Kuling over seg. Sjekk fredagens Jarlsberg-tips.

Det er en spillemessig og sportslig flott meny Jarlsberg travbane i Tønsberg tilbyr travfolket fredag. I og med at Jarlsberg kjører alene denne fredagskvelden er det dobbel V5-omgang.

Sportspills meny fredag:
Galopptips Øvrevoll: Tar sin tredje strake

Lesertips: Lesernes oddstips fredag

Oddstips fredag: Benfica i knallform

Klikk her for å se våre V5A-tips til Jarlsberg

Vi lander på en såkalt dobbeltbanker på Jarlsberg fredag (spiller to hester i et løp) i V5-5A/V5-2B. Favoritten Tonar har tapt to ganger fra tet nå. Nest sist var han helt sjanseløs på en 2100 meter mot Skibber (som var sinnsykt god for dagen) og sist begikk Lars Anvar Kolle en sjelden brøler da han kjørte unna i sluttfasen og ga åpning for lederryggens Vinning Tor. Det er neppe noen tvil om at Tonar sitter tidlig i tet også fredag, og det lukter ikke tempo av dette løpet. Med Alm Tindar vel plassert i lederryggen, har ikke Lars Anvar Kolle noen trussel i rygg denne gangen og på normalform skal det være en fin sjanse.

Men det kan også hende at Lars Anvar Kolle slipper teten i kveld, og da er det meget sannsynlig at 8 Stiv Kuling sitter i tet. Derfra blir Stiv Kuling vond å slå. Selv fra dødens tror vi en meget formsterk Stiv Kuling kan vinne. Dermed "helgarderer" vi med to hester i dette løpet. Forøvrig går 10 Lom Pilen mest på det jevne for tiden og 1 Bokli Oda trenger helt sikkert løp før toppformen er på plass.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 5-8 B: 10-1-9 C: 7-4-3 D: 11-6

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5-1A:
Femten lunefulle kaldblodshester i lavt grunnlag på farten i V5-1. Men det er ganske skarpt skille på kvaliteten til disse hestene. Pausehesten 8 Stjerne Troj blir vårt førstevalg. Solberg-traveren debuterte med flott seier 16. august. Gjorde deretter en middels prestasjon i et grunnlagsløp på Biri, og var helt under båten i sin siste start på Klosterskogen. Kommer nå tilbake etter godt over to måneders pause, og er nok vel forberedt. Viste såpass bra takter i sitt seiersløp at vi plasserer treåringen først.

Fra strek er både 3 Gylden Kongen og 2 Todd Eld kandidater til seieren. 3 Gylden Kongen var klart forbedret sist og tok lett ned favoritten Stjerne Bo da. Det var fin stil over treåringen over mål ved den anledningen. Må nok forbedre seg litt til for å vinne dette, men det har Wigdal-traveren også inne. Todd Eld er Høitomts valg i løpet. Gjorde fine løp til tredje både tredje sist (gode Kile Sjefen vant) og nest sist (gode Lome Brage vant) og får garantert et fint løp fra denne utgangsposisjonen. 12 Tysvær Mai ble favorittspilt sist på Klosterskogen, men galopperte fra start da. Gjorde en fin opphenting og kan få en fin start fra dette sporet.
Rangering V5-1A: A: 8 B: 3-2-12-11 C: 7-6-14-4-9-10-1-15-13

V5-2A:
1 Monic Forte blir kalasfavoritt i dette løpet og trolig V5A-spillets største favoritt. Har vunnet sprettlett fra tet tre ganger på rappen over sprintdistanse og sett veldig fin ut. Fredag er det full vei og vi spekulerer, men setter Halle-traveren først. Kommer garantert til å lede lenge også her. Toppform er det definitivt på 4 Victorias Queen. Strålende avslutning til annen nest sist, og holdt sterkt fra dødens sist i et løp nettopp Monic Forte vant. Formen er klart oppadgående og 2100 meter er ikke noe minus.

12 Fast Brown Talk gjør ålreite løp, men mangler kanskje det lille ekstra. Har et fint løp fredag, bortsett fra startsporet. 5 Tib Thierry skuffet stort fra tet sist, men det var på 2600 meter. Viste veldig fin form før det og får helt sikkert en fin posisjon fra femtesporet. 3 Gentle Lord galopperte seg bort direkte sist. Har fortsatt ikke vunnet, men er ikke verst denne karen her. 8 Racing Mercedes skuffet mye sist, blir ikke spilt fredag og således kan det være riktig så fin verdi i hesten torsdag.
Rangering V5-2A: A:1 B: 4-12-5-3-8 C: 10-2-7-6-9-11

V5-3:
Elleve tildels formløse kaldblodshopper setter hverandre stevne over sprint i den tredje A-avdelingen. Spillernes og vår favoritt blir 4 Frisli Modi. Gjorde et flott løp til annen bak Ra Tina i et V75-løp på Jarlsberg tredje sist. Sist lørdag gjorde hoppa igjen en fin prestasjon i et hoppeløp i V75 til fjerde (løpet ble vunnet av Drivia). Møter svært enkelt selskap her, og sammen med Vidar Hop skal det være en fin vinnersjanse. Og en bankerkandidat. Fint til spormessig står 1 Gullgruva. Galopperte som godtgående i sitt siste løp på Jarlsberg og er nok i bedre form enn det resultatraden indikerer og motstandsmessig ser det langtfra avskrekkende ut på fredag.

9 Øyertulla får Eirik Høitomt som makker, og kan også få et optimalt smygløp fra spor ni. Holdt farten fint på Jarlsberg sist. 6 Øylill var helt under båten etter pause sist, men var god i vår og sommer og er muligens forbedret med løp i kroppen. 5 Påls Frøkna var forbedret sist og drar garantert fordel av distansereduksjonen. 7 Orella har mistet formen i høst, men har vist såpass fart og kapasitet tidligere at hun får en sjanse også her. Det kan komme en smell her og helgardering kan være lønnsomt.
Rangering V5-3: A: 3 B: 1-9-6-5 C: 7-2-8-11-4-10

Annonse Travfaktatelefonen: Kr.325 845 innspilt i Okt/Nov! Nå skal julen "spilles" inn til våre kunder! Du tar vel rygg..?

V5-4A/V5-1B:
7 Fifty Cent må vi sette først i V5-4A/V5-1B. Den Knut Halvor Grønbekk-trente fireåringen var bunnsolid vinner i et stallmannsløp nest sist og viste også veldig god form før det. Sist gjorde vallaken påny et sterkt løp fra dødens, men galopperte da halvrunden fra mål. Spor sju trenger ikke bety allverden. 9 Pols Plåster viste endelig fremgang igjen sist og holdt da koken bra til fjerde. Er sikkert forbedret med løp i kroppen og rygg på startraske Bully borger for et fint løp. 1 Bully burde vunnet fra tet sist, men måtte gi tapt for forholdsvis enkle Final Game ved den anledning. Nå sitter far Høitomt seg opp igjen og han vet å disponere hestene underveis. Er en klar tetkandidat og kan selvsagt vinne derfra.

2 Ill Sentry er ujevn i prestasjonene, men vant fra dødens tidligere i sommer på Bjerke. Fra et fint startspor må Kruse-hesten regnes. 4 One Way Ås er også meget variabel, men var god treer i et V75-løp på Bergen i sitt siste løp. 11 Broadwind er usikkert startende i følge Frode Hamre. Vi har vondt for å se øvrige vinnerkandidater i et ujevnt felt.
Rangering V5-4B/V5-1B: A: 7 B: 9-1-2 C: 4-11-10-12-8 D: 5-3-6

Klikk her for å se våre V5B-tips til Jarlsberg

V5-3B:
Travtrener Kari Anne Knutsen opplevde det kunststykket å ha de tre første hestene i et monteløp på Forus tirsdag. Det er så vidt vi har bragt på det rene første gang har skjedd i Norge. I V5-3B kommer Kari Anne ut med montekjempen 10 Kings Centaurus som har vunnet elleve løp i år. Har ikke vært like god nå i høst, men treneren varsler at bilstart er et kjempepluss.

6 Dennis Dun Dee slo nettopp Kings Centaurus sist, men stod da 20 meter foran. 8 Limerick har vist seg som plussvariant i monte og fra fine spor kan både 1 Copy Star og 2 London Boss være aktuelle.
Rangering V5-3B: A: 10 B: 6-8-1-2 C: 5-7-4-3-9

V5-4B:
Vi hadde 12 Obtain som førstevalg mot den store favoritten Royal Ducal sist fredag på Biri. Og Sagholen-traveren gjorde et meget fint løp. Måtte trave utvendig for storfavoritten hele veien, men utfordret denne nedover oppløpet og Obtain hadde ikke tapt da galloppen kom 100 meter fra mål. Kom nedpå tidsnok til å bli toer. Obtain gjorde også et kanonløp etter grov startgalopp nest sist. Spor tolv er selvsagt ikke gull, men Obtain tåler å gjøre en god del selv.

7 Onceinalifetime forsvant direkte sist. Gjorde er flott til andre bak Per Ludvig Nilsens flotte treåring Pershing Boy nest sist. Kan muligens utfordre om teten her, men har uansett en fin vinnersjanse. 9 Ole Halbak har vunnet forholdsvis greit fra tet tredje sist og sist, men imponerte ikke nevneverdig i seiersløpet sist. Men er selvsagt en vinnerkandidat igjen. 4 Wildcat U.S kommer tilbake etter to måneders pause. Viste klar fremgang i sine siste starter, og fra formstallen til Frode Hamre er treåringen aktuell.

3 Eck Sensational har falt tilbake til gamle galoppsynder i sine to siste løp. Var overlegen vinner tredje sist, og er på nivå med de beste her feilfritt. 5 Chilleer og 2 Tropican er to enkle og travsikre hester, som kan sitte der dersom favorittene gjør seg bort. Ingen av dem tåler å gjøre mye selv, men drar fordel av gode spor og ikke minst at toppkuskene Kolle og Høitomt er sjåfører.
Rangering V5-4B: A: 12 B: 7-9-4-3-5-2 C: 1-10-6-11 D: 8

Her kan du levere Sportspills eksperttips til Jarlsberg

V5-5B:
Dagens i særklasse sportslige og spillemessige høydepunkt kommer i V5-5B. Vi kan ikke annet enn å sette hyperkapable 9 Global Karanar først. Gjør nå sin første start i regi ringreven Asbjørn Mehla. Den skadeforfulgte femåringen var rå i seiersløpet på Bjerke 28. april og er garantert i fin skikk når Mehla velger å sende ham til start. Dog er det svært gode konkurrenter han støter på og siden det er sprint skal ikke mye bli feil for Coktail Jet-sønnen underveis for at han ikke vinner.

1 Onion F-H. gjorde sin første start i comebacket for Tor Olaf Halle sist. Trakk seg da litt til slutt fra tet, men holdt farten godkjent til andre. Det var over 2600 meter, nå er det sprint og det kan utmerket vel bli ledelse fra start til mål. 11 Hitchcock har vært meget god i sine tre løp etter pause og var spesielt god toer nest sist fra dødens. Skulle Hamre-traveren for en gangs skyld få drahjelp i sisterunden, blir han vond å stå imot tilslutt.

Toppform er det også på 6 Lucky Carpenter som spurtet ned Onion F.H. sist. Lucky Carpenter er god fra start, men trolig ikke god nok til å overfly Onion F.H. 4 Argus Hanover burde tatt ned Mighty Lady sist, men brukte trolig speeden litt for tidlig. Er nok best med rygg i det lengste, og sammen med luringen Thor Borg gjelder det å være på vakt. Fin kapasitet er det også på 2 Interruption Vint (langspurtet strålende til annen sist), 8 Lively F.H (lynrask fra start og giftig på kortspeed) og 10 Malt Whisky (helt bortkjørt sist).
Rangering V5-5B: A:9 B: 1-11-6-4 C: 2-8-10-7-5-3-12

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere