Gå til sidens hovedinnhold

Tønseth til topps foran Klæbo på Beitostølen

Avslutningen kunne selv ikke en revansjsugen Johannes Høsflot Klæbo gjøre noe med.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Johannes Høsflot Klæbo slo tilbake etter fredagens skuffende sprintpremiere og kjempet lenge om seieren på 15 kilometer klassisk på Beitostølen.

Men etter hvert som rennet gikk mot slutten var det Didrik Tønseth som klarte å holde det klart høyeste tempoet på skiene.

Byåsen-duoen fulgte hverendre relativt tett på de to første passeringspunktene med Klæbo helt i tet. Men etter drøye 12 kilomter ute i løypene var Tønseth plutselig mer enn åtte sekunder foran klubbkomeraten.

Les mer

Fossesholm (18) på pallen på Beitostølen. Får ikke gå verdenscup i Ruka

Ledelsen holdt Tønseth enkelt på. Han økte i tillegg med ytterligere ti sekunder i sin favør.

- Opp fra de døde

Klæbo endte på andreplass, mens Simen Hegstad Krüger knep tredjeplassen foran Emil Iversen.

- Jeg sto opp fra de døde i dag, så det er bra. Jeg fikk det nok litt på slutten, for det var tungt å gå og jage. Men i dag var det et veldig bra løp å ta med seg videre. Kroppen er bra og på vei mot noe bedre, sier Klæbo til NRK.

Tønseth og Martin Johnsrud Sundby gikk ut som de to siste av de totalt 180 på startlista i sesongens første dinstanserenn.

De to fikk to helt ulike opplevelser i sesongstarten.

- Dette var kjempeartig. Jeg kjente at jeg hadde gode ski, og jeg klinket til da jeg så en Lyn-dress der framme. Vi dro nytte av hverandre, sier Tønseth med henvisning til tredjemann Krüger.

Sundby ble av NRK observert på styrkerommet på morgenen før sesongens langrennspremiere, men avfeide det hele som en økt for å få i gang journalisten Mikal Aaserud før intervjurundene i målområdet.

Ute i løypa viste det seg at Sundby ikke helt greide å holde tempoet til det beste på første passeringspunkt ved 2,2 kilometer.

Trioen Klæbo, Iversen og Tønseth gjorde beslag på de tre øverste plassene der, og gikk på tider som gjorde at det ikke skilte mer enn rundt fire sekunder mellom dem.

Sundby lå 8,4 sekunder bak ved samme passering. Etter hvert tapte Sundby stort og blandet seg ikke engang inn blant de 20 beste.

Les mer

Johaug utklasset alle i sesongåpningen på Beitostølen

Les mer

Sverige og Stina, se opp for Stenseth!

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken