*Nettavisen* Sport.

Tony Hawk skuffer

«Tony Hawk’s American Wasteland» er det sjette spillet i den legendariske «Tony Hawk»-serien på nesten like mange år. Men er det noe bra?

09.02.06 14:44

(TV 2 Spillmagasinet): «Tony Hawk’s American Wasteland» er det sjette «Tony Hawk»-spillet til konsoll på nesten like mange år. Med «American Wasteland» har utviklerne tatt den frie strukturen i «Tony Hawk’s Underground 2» et steg videre.

Etter hvert som du låser opp deler av Los Angeles kan du bevege deg fritt mellom dem uten og måtte vente på at spillet laster. Er du god nok kan du trikse deg gjennom hele byen.

Fokus på skating

Historiemodusen følger en ung gutts vei mot toppen av byens skatehierarki. Du begynner selvfølgelig på bunn og veien opp er lang og hard.

I tillegg til å bli pop hos eliten skal du og kompisene dine sette sammen en stor skatepark. Rundt om i byen finner du ting til parken. For å få tak i de, må du løse mange og ofte utfordrende oppgaver.

I motsetning til de to «Undeground»-spillene fokuserer «American Wasteland» på skating.

De håpløse plattformoppdragene er nesten historie. Oppgavene ber deg om alt fra å ta ville hopp for og knuse en trapp til å holde på en kombinasjon så lenge at du de første gangene lurer på om det i det hele tatt er mulig.

Flere triks og BMX

Triksreportoaret ditt er utvidet. I tillegg til alle triksene fra de forrige spillene kan du nå blant annet løpe oppover vegger og stoppe opp mens du grinder.

Og som om ikke det var nok, hvis du har lyst kan du kjøre BMX-sykkel. Den oppfører seg annerledes en brettet (naturlig nok, red.anm.) og krever at du lærer deg et helt nytt sett med triks.

Heldigvis gjør trening mester og kontrollen er like god som alltid. Det tar ikke lange stunden før det grunnleggende sitter.

LAs bydeler er en fryd å kjøre rundt i. Omgivelsene egner seg perfekt for skating. Du finner alltid et sted å trikse og du lærer deg hele tiden nye ruter. Det betyr ofte en heftigere kombinasjon og mer poeng.

Stort spill

«American Wasteland» er minst like stort som «Tony Hawk’s Undeground 2». Skal du se alt spillet har å by på har du noe og drive med til langt etter jul.

Den omfattende flerspillermodusen, som lar deg spille både online og offline, vil også spise mye tid. Det samme kan sies om «Classic». På noen av seriens beste baner skal du i omganger på to minutter klare en rekke oppdrag.

Dessverre er sannsynligheten for at du går lei lenge før du kommer i mål stor. Selvom den frie strukturen er ny, har ikke utvikleren gjort noen forsøk på å fornye selve spillet.

«Tony Hawk’s American Wasteland» er fryktelig likt de andre «Tony Hawk»-spillene. Har du spilt noen av de vil du ofte bli sittende med en følelse av å ha gjort enkelte oppdrag mange ganger før.

At spillet er det minst imponerende av 360-spillene, hjelper heller ikke. Ofte sitter du med følelsen av å spille Xbox. Det er så definitivt ikke bra, når det kommer en ny konsoll forventer vi at spillene ihvertfall utnytter litt av det den har under panseret.

Uoriginalt men gøy

Men selv om «Tony Hawk’s American Wasteland» er like originalt som en hvit sau og ser ut som på Xbox, er det morsomt og verdt en titt for deg som skal ha et skateboardspill på 360.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.