RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Topp mot bunn i Championship

Foto: Getty Images
Sist oppdatert:
Champions League-sluttspillet er i gang, men det er i engelsk Championship vi finner dagens beste spillobjekter.

West Bromwich og Preston er to av lagene som kniver om opprykksplassene i den jevne og spennende toppstriden, og får full tillit mot lag fra andre enden av tabellen.

Ellers preger også Champions League-kampene dagens oddsprogram. Med kyniske og taktiske bortelag, mot hjemmelag som må ha et godt utgangspunkt før returen, avventer vi innsatsene til første kamp er unnagjort nå som cupdelen av turneringen er i gang.

Resten av dagens kamper og tips finner du her

Nettavisens statistikkportal

Premier League-takter over hjemmelaget
Albion hadde store problemer på bortebane første halvdel av sesongen, men har nå begynt å vinne borte også. 1-1 forrige hjemmekamp mot Soton, solide 12-3-1 hjemme i alt. Mangler kun forsvareren Davies. 2-2 borte mot Middlesbrough i helgens cupkamp bekrefter mistanken om at dette laget hører hjemme i etasjen over.

Cardiff har virkelig reist seg igjen etter den lange perioden uten seier. 13 poeng på de fem siste gjør at waliserne nå også har heng på dagens motstander og de andre lagene som kjemper om direkte opprykk. Avsluttet med ni mann da Leeds ble slått 1-0 hjemme i helgen, og mangler dermed toppscorer Chopra, Walton og Loovens med karantene. I tillegg er Purse uaktuell med skade, mens Parry, Scimeca og Gilbert alle er usikre.

Oddsen er ingenting å hoppe i taket for, men dette skal hjemmelaget vinne mot et kraftig redusert bortelag.

Dion Dublin mot røkla
Begge lagene forsvant ut av FA-cupen lørdag, og kan dermed konsentrere seg om sine viktige ambisjoner i henholdsvis opp- og nedrykkstrid. Preston tapte forrige ligakamp 0-1 for ustabile Wolves, det andre hjemmetapet i Championship denne sesongen. Fire poeng unna direkte opprykk. Ricketts, Mawene, Neal og Ormerod står på skadelista.

Kanarifuglene skaffet seg et lite pusterom med seieren mot Leeds for to uker siden, 0-0 mot Luton sist. 2-4-8 borte totalt. I tillegg til toppscorer Earnshaw og keeper Marshall, begge ute resten av sesongen, mangler suspenderte Huckerby og Etuhu.

Det er klasseforskjell på disse lagene, noe som også synes godt på tabellen. Trolig kun tre av spillerne i Norwich-troppen som ville vært i nærheten av førsteelleveren til hjemmelaget, av disse mangler to i dag. 1,55 kjøpes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere