Gå til sidens hovedinnhold

Topp og bredde

Kvaliteten både på baner og spillere har økt betydelig på tennisbanene ved Frognerparken de siste årene.

FROGNERPARKEN: Er du blant dem som jevnlig sykler, løper eller rusler forbi tennisbanene ved Frognerparken, har du sikkert lagt merke til forvandlingen som har skjedd på anlegget de siste årene. Det startet med at banedekket i 1997 ble lagt om. Ujevne og slitne grusbaner som nesten ikke tålte et lite regnskyll, ble byttet ut med moderne grusunderlag. Plutselig oppdaget alle at det var et fint sted å trene og spille, ikke bare den vanlige hobbyspiller uten klubbtilknytning.

Forvandling

De 12 tennisbanene har alltid vært en del av Frognerparken og i kommunalt eie. Det betyr at det ikke en klubb som administrerer anlegget. For rundt tre år siden gikk Riksanlegget for tennis inn og tok tak i styringen. Dermed skjedde forvandlingen. Nå kan man se en miks av hardt satsende unge spillere i landslagsklasse, samtidig som det er plass til den vanlige mannen og kvinnen i gata, som ønsker å holde tennisformen vedlike, eller finne ut av om sporten er for dem.

En av ringrevene i norsk tennis, Øyvind Sørvald, er sportslig leder for Riksanlegget, som nå i sommermånedene har sin base ved Frogner-banene. Sørvald er svært fornøyd med banene.

De ble lagt om i 1997 og er helt topp. Banene er jevne og fine, og når det regner, er vannet borte nesten med én gang etterpå, skryter han. Sørvald ønsker å vektlegge at man på anlegget klarer å kombinere alt fra topptennis til mosjonstennis. I tillegg til at mange av de unge talentene møtes for trening på anlegget flere ganger i uken, arrangeres det nå også turneringer og lagkamper på banene. Mange av landets aller beste spillere vil vise seg frem når de beste klubbene i landet til helgen starter divisjonsspillet i elitedivisjonen (NM for lag). Neste lørdag, 9. juni, er det allerede klart for NM-finaler for lag. Her stiller flere av klubbene med utenlandske forsterkninger. Det vil bli mye god tennis og mye morsomt å se på.

I slutten av juni, fra den 25., går en internasjonal turnering av stabelen på anlegget, en såkalt future-turnering. Her vil våre aller fremste spillere, med Stian Boretti i spissen, få bryne seg mot internasjonale spillere av god klasse.


Mosjonstennis

Den sportslige lederen vil gjerne understreke at det ikke er "proffene" som har overtatt anlegget fullstendig. De 12 banene brukes aller mest til utleie for mer eller mindre erfarne mosjonister i alle aldre og fasonger.

Dessuten har vi tennis for pensjonister, med instruksjon, hver tirsdag og torsdag klokken 10 til 12. Da gir vi litt instruksjon og arrangerer doublespill for en rimelig penge, forteller Sørvald.

Og hva er minstekravet for å få delta?

Ja, man må kunne serve, det er alt, sier han.

Ellers koster det 200 kroner å leie en time på ettermiddagen og i helgene og 100 kroner på dagtid for å leie en bane i en time. Ta kontakt på tlf 22 43 40 60 hvis du ønsker å bestille eller få mer informasjon. Kontoret er bemannet fra kl 9 til 21 på hverdagene og frem til kl 18 i helgene.

Reklame

Nå får du Casio-bestselgeren på tilbud