Gå til sidens hovedinnhold

Topp travsport på Forus søndag

Forus Open er blitt et strålende løp i kampen om 1,2 millioner. Fjorårsvinner Torvald Palema er på plass.

Klikk her for våre V65-forslag

4 Lisa America spurtet fantastisk da hun vant Oslo Grand Prix. Hun skuffet ved å gi seg i kvalifisering til Elitloppet, men slo voldsomt tilbake i Finland sist. I Kymi Grand Prix galopperte hun grovt fra start, men kom mesterlig tilbake til tredje. Uten galopp hadde trolig hoppa vunnet den dagen. Vi har god tro på at hun tar en ny seier i Norge når hun stiller til start i Forus Open.

Tittelforsvarereren 7 Torvald Palema er en utrolig hest. Speedet inn til kval-seier i Elitloppet, mens han selv ble speedet ned av Iceland i finalen. Etter dette har han vært enorm både i Østersund og på Boden i Sverige med noen fantastiske avslutninger. Vi skjønner godt at folket elsker denne hesten som fortsatt er blant verdens beste hester i en alder av ni år.

2 Brioni har for alvor blitt en verdensstjerne etter bronse i Elitloppet og seier i Kymi Grand Prix. Joakim Løvgren kjører hva det går i forsøk på tet. Derfra skal han regnes. Av de øvrige Forus Open-deltagerne vil vi advare for 1 Oceano Nox som har fremragende spurtegenskaper. Franskmannen tar turen til Stavanger med klare seiersambisjoner.

Spill andel på nett og kjemp om de store premiene!

Er det mulig å spille Pinball?

Vi trodde ikke 1 Joke Face kunne tape V65-1, men fredag kom beskjeden om at han var strøket. Dermed øker sjansene for kanonene på seksti meter tillegg. Likevel tipper vi på 2 Pinball Wizard som førstevalg. Han kan nok 15,0 på distansen og har aldri vært i bedre form. Starten vil bli helt avgjørende. Med en god start kan han lede helt til mål. 13 Yarrah Boko har vært fantastisk i de siste stayerløpene på OGP-dagen og i Harper Hanover på Solvalla. Styrkefenomenet er den beste hesten, men tillegget er langt, og kan han gå 1.13 på distansen? Mulig han fikser det også. Femåringen vokser stadig med oppgavene og er blant de beste i europa på denne distansen. 15 Prince De Montfort er kanskje den beste i verden i montè. Sist var han outstanding i Finland. Ikke utenkelig at sluggeren kan blåse alle.

Annonse: Grøstad og Lerum på plass i Stavanger og tror knallhardt på en franskmann søndag

I V65-2 bør det holde med to hester. Storfavoritt blir 4 Navy Seal U.S. Westergaards stjernetraver har ikke hatt klaff denne sesongen. Vi husker ulykken i påsken på Klosterskogen hvor han var med å forårsaket en massevelt. Gangen før avsluttet han bra på Momarken og knep en fjerdeplass i et løp som Bobtail vant. Sist kom Varenne-sønnen ut etter pause. Der gikk han kun for en gjennomkjøring til dette løpet. Dette løpet har lenge vært Bo Westergaards mål for sin hest. En bankerkandidat. Siden han fortsatt mangler en del på toppformen velger vi å gardere med 3 Norvelous News som er i sitt livs form. Utgangsposisjonen er perfekt for Mikkelborg-traveren som avsluttet strålende i Arvika sist.

Lever eksperttipsene til Sportspill her

Forusbanens 3-årsløp (V65-3) får 8 Nevele Wood som klaf favoritt tross dårlig spor. Hingsten ble annen bak finske Eyesee på Bjerke, men vant på Solvalla ganger etter. Vi tipper Erik Adielsson knaller til direkte med den nederlandske stjernen. En topp vinnersjanse.5 Dressedforsuccess har imponert stort i Hans Petter Tholfsens regi. Hoppa har helenkelt vunnet på 1.15-tider i sine to løp i Norge. Vi tror hun kan 1.13 på distansen. Det kan rekke til ny gevinst. 9 Væsterbo Face er ikke pålitelig, men kapasiteten er meget stor. Han var skikkelig god i den nest siste starten der han seiret i København og får han muligens sjansen igjen. 7 Dominus har ikke bevist samme takter, men vi mistenker at han har mer inne. Han er i det minste en luring.

Favoritt fra start til mål eller kanskje en overraskelse?
1 Unforgettable (V65-4) får svært mange tilhengere i spillet søndag. Tyskeren er fryktelig bra fra start og forsvarer trolig sporet. Kontrollerer trolig alt, men er sårbar om han skulle få en trykk underveis. 4 Strong Boy D.E. avsluttet i 1.09-fart siste 500 meter i Halmstad sist. Har siden hatt pause, men treneren har vært svært tilfreds med treningsarbeidene. 9 Evidence Ås pliktvant fra tet i et luseløp på Leangen sist helg. Han er i flott form og kan også speede fort med det rette løpet. 5 Cecena Ås varmet helt fantastisk sist i Drammen. I løpet var han bedre enn noensinne noe Terje Løvseth istemte. Han blir totalt glemt i spillet i dag. Obs obs! 10 I'm Simonis Molar rader opp seire i stor stil. Går fra alle posisjoner og kan dukke opp i striden om han er litt heldig med posisjonene fra vanskelig startspor.

Flere seierskandidater ærer Rex'n
I Rex Rodneys ærespris (V65-5) er det flere som kan vinne. Vi gir tipset til 6 Noras Bean. Svensken var veldig bra på Solvalla tredje sist. Nest sist ble hun annen bak Elitloppsfinalisten Nu Pagadi. Sist ble han hindret og det løpet kan trygt glemmes. Kjører for tet. Vinnner alle veier derfra, men vi er redd for at han blir tatt i mot. Da blir den straks verre. 2 Micro Mesh har vært i Italia i de siste tre startene met et relativt magert utbytte. Han ser fin ut i trening og er fryktelig god på sitt beste. 1 Neo Holmsminde skal prøve å forsvare sporet. Det kan koste mer enn det smaker, men formen er strålende på dansken. Glem innsatsen sist der kusken var uheldig. 7 Redlight Jet vokser mange klasser i tet, men skal få det vanskelig med å nå den posisjonen fra dette sporet. Franskmannen skal likevel på kupongen.

Trykk her for våre V65-forslag. For Dagens Dobbel taster du her .

Kommentarer til denne saken