Den svenske toppdommeren, som la fløyta på hyllen i 2018, har ifølge Expressen kommet med en bok der han gir et lite innsyn i fotballens verden.

Svensken, som blant annet dømte Europa League-finalen mellom Liverpool og Sevilla i 2016, kommer i boka med flere avsløringer fra sin tid med fløyte og kort i lomma.

- Fotballens mest ufyselige

I et intervju gitt i forbindelse med lanseringen av boken «Korthuset» forteller han blant annet om hvilken spiller han misliker mest fra sin tid som dommer.

- Den tidligere Juventus- og Arsenal-spilleren Stephan Lichtsteiner. Han var alltid ufyselig, sur og stilte spørsmålstegn ved alt. Det spilte ingen rolle hvordan det gikk i kampen, han hadde alltid samme holdning, forteller Eriksson.

LES OGSÅ: Allerede som 16-åring ble Åsane-angriper Lorentzen historisk i norsk fotball: - Det var et sjokk

- Du kan tro jeg jublet da Sverige slo ut hans Sveits under VM i 2018, legger han til.

Videre forteller han at det det også selvsagt er mange fotballspillere som oppfører seg pent mot både dommer og motspillere. Blant annet en spansk legende.

- Det finnes mange spillere jeg har dømt som har vært hyggelige karer. Men om jeg skulle få velge én favorittspiller, så må det bli Raul Gonzalez Blanco. Han var lagkaptein og nummer sju i Real Madrid og det spanske landslaget.

- Han var en ekte gentleman. Det gikk alltid an å prate med ham og han viste dommeren stor respekt. En veldig trivelig og ydmyk storstjerne, sier Eriksson.

Levde i skjul

47-åringen dømte i sin tid rundt 200 kamper internasjonalt, 340 kamper i den svenske toppserien og 47 kamper på nest øverste nivå i Sverige.

LES OGSÅ: Neville tror Cavani-avtale får konsekvenser for Uniteds overgangsplaner

I boken avslører han blant annet at han og familien måtte leve i skjul i nesten sju år på grunn av trusler han mottok som en følge av dommeryrket.

- Jeg tok tidlig i min karriere et valg om å aldri sjekke mail, lese SMS-er, lese aviser og kikke på telefonen min etter en kamp. Jeg måtte gå inn i en boble for å orke og fortsette som dommer. Det bidro til at jeg aldri kjente meg redd eller utrygg.

Han er klar på at livet som fotballdommer ikke er noen dans på roser.

- Jeg skammer meg over at jeg ikke sa ifra noen ganger når jeg og andre ble dårlig behandlet. Jeg og mange andre har satset livene våre på å bli fotballdommere, men jeg opplevde at vi mange ganger ble behandlet som dritt, sier Eriksson.

Fikk sparken

I intervju med Expressen kommer det også fram at den 47 år gamle svensken fikk sparken som dommer etter 31 år i yrket.

LES OGSÅ: Jørgen Isnes mener dette kan bli avgjørende: - Det vil gi oss poeng

- Det var bare kjeft å få da alt tok slutt. I januar 2017 var jeg rangert som den fjerde beste dommeren i verden og var klar for å reise til VM i Russland sommeren 2018. Men i november 2017 var jeg plutselig ikke rangert blant de 35 beste en gang.

- Jeg vet ikke hvordan dette skjedde. Det var ingen sjefer som snakket til meg. Jeg leste i avisen at jeg hadde fått sparken, forklarer den tidligere dommeren.

- Både Fifa og Uefa har en gammeldags måte og ytterst tvilsom måte å lede mennesker og ta vare på ansatte på. Det er kultur for at man skal holde munn. Som dommer var det også umulig for meg å bytte miljø, siden de var de samme sjefene fra Uefa og Fifa som styrte alt, forteller Eriksson om situasjonen.