Toppdommer vil ha videodømming

Foto: Knut Fjeldstad (Scanpix)

Premier League-dommeren Graham Poll er positiv til å innføre videodømming på målstreken, og mener han har de fleste toppdommerne med seg. Hva mener du?

05.01.04 11:57

I lørdagens kamp mellom Watford og Chelsea (2-2) tok hjemmelaget Watford ledelsen etter fem minutters spill. Heidar Helgusons heading gikk i tverrliggeren og ble dømt over mål av dommer Alan Wiley og hans assistent Dave Bryan.

Videobildene viste imidlertid at ballen aldri var inne.

- De fleste, hvis ikke alle, dommerne er positive til å bruke moderne teknologi i slike tilfeller, sier Graham Poll til Daily Mail.

Han får støtte av Chelsea-manager Claudio Ranieri.

- Jeg gjør feil. Det samme gjør spillere, dommere og linjemenn. Men før eller siden må alle, spesielt i Premier League, ha et kamera som avgjør om det er mål eller ikke, sier Ranieri.

- Det er ikke fordi dette nettopp skjedde oss, men for fotballen generelt. Det ville vært veldig interessant for fansen, akkurat som i tennis, mener Ranieri. Han understreker at videodømmingen bør begrenses til å avgjøre om det er mål eller ikke.

Det engelske fotballforbundet insisterer på at en slik endring i spillet må avgjøres av det internasjonale fotballforbundet FIFA.

Hva mener du? Si din mening i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag