RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS (Scanpix)

Toppdommere støtter Solskjær

Sist oppdatert:
Flere norske dommere skjønner ikke hvorfor Ole Gunnar Solskjærs «vinnermål» mot Middlesbrough ble annullert. Diskutér her.Les også: - Usportslig av Solskjær

Hele Old Trafford trodde Ole Gunnar Solskjær ble matchvinner etter 73 minutters spill mot Middlesbrough lørdag ettermiddag.

I ekte Gary Crosby-stil, mannen som på legendarisk vis headet ballen ut av Manchester City-keeper Andy Dibbles åpne hånd direkte på norske TV-skjermer, stjal nordmannen ballen fra Boro-keeper Mark Schwarzer.

Tv-bildene viser en Solskjær som, klart synlig for keeper Schwarzer, plasserer seg skrått foran sisteskansen.

- Burde vært mål
I det autralieren slipper ballen for å sparke ut, snapper Solskjær ballen, uten å røre sisteskansen - og tilsynelatende uten å opptre farefullt.

- Slik jeg forstår situasjonen, var dette en scoring som kunne blitt godkjent, sier toppdommer Tom Henning Øvrebø til ANB.

Terje Hauge har ikke sett situasjonen selv, men deler likevel kollegaens oppfatning.

- Vi prøvde vel å opptre uniformert og korrekt en gang tilbake i tiden og frede slike ting, men det står ingenting i det norske regelverket om at dette er ulovlig, sier Hauge til Nettavisen.

Han avfeier prat om at utspark er fredet.

LES OGSÅ: - Usportslig av Solskjær

- Ser ingen grunn til annullering
- Eksisterer ikke denne «særregelen» i norsk fotball?

- Nei, men dette er selvsagt et godt og situasjonsavhengig spørsmål. Slike ting går på kriterier, sier Olsen, og ramser opp forholdene som rettferdiggjør scoring:

1) Ballen må være fri. En finger på ballen fra keeper er nok til å blåse.

2) Spissen må ikke opptre farefullt. Det vil si at det ikke må oppstå en farlig situasjon som følge av Solskjærs inngripen.

- Spørsmålet er hvor farefull Solskjærs ballstjeling er, sier Hauge.

- Solskjær løper mot keeper, før han stiller seg rolig ved siden av?

- Hvis keeperen har ham i øye, er spørsmålet hvor høy foten er - om det er farlig spill, kontrer toppdommeren.

- Solskjær rører aldri ved Schwarzer?

- Så lenge det ikke er farefullt, ballen er fri og keeperen har ballen i øye, ser jeg ingen grunn som tilsier at dommeren skal blåse, presierer Hauge.

- En mulig grunn kunne ha vært at Solskjær angriper bakfra, men det er tydeligvis ikke tilfellet.

- Kan være særregel
Han lanserer en engelsk særregel som eneste løsning på pipeblåsingen.

- Det er godt mulig engelskmennene har opplevd mye spekulasjoner rundt dette, slik at de har valgt å lansere en særregel. Men det står ingenting om slikt i de norske reglene, forsikrer Hauge, som legger til at dommerreglene stort sett er like i de to landene.

Overfor Sky Sport forklarte fjerdedommer Steve Bennet etter kampen at keepere må få lov til å sparke ut ballen uten å bli forstyrret.

Uten at den uttalelsen gjør debatten noe særlig klarere.

Chelsea-sjef Jose Mourinho er på sin side i harnisk over at ikke Middlesbrough ble tildelt et straffespark på tampen av oppgjøret.

- Vi burde vært tre poeng bak dem etter dette, men i stedet er avstanden på fire, sier en amper Mourinho til Sportinglife.

Hva mener du?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere