*Nettavisen* Sport.

Toppfotballen utsettes igjen, start tidligst i midten av juni

 

Det er uvisst når fotografene igjen kan forsøke seg på lignende blinkskudd fra Eliteserien i fotball, men det blir tidligst i midten av juni. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Forbudet mot idrettsarrangementer til 15. juni betyr at Norges Fotballforbunds planer for sesongstart i norsk toppfotball må utsettes igjen.

07.04.20 18:47

Kulturminister Abid Raja (V) opplyste tirsdag at regjeringens tiltak for å hindre videre smitte av koronaviruset forlenges inn i juni. Folk skal holde minst to meters avstand til hverandre og ikke samles i grupper på flere enn fem.

– Det betyr at fram til 15. juni vil det ikke kunne avholdes noen idrettsarrangementer, sa Raja.

– Vi vil ta en ny beslutning senest første uke i mai, som vil gjelde for resten av sommeren. Det vil gjelde alle typer idrettsarrangementer, både store og små. For å skape forutsigbarhet for arrangørene vil vi allerede tidlig i mai signalisere hva slags helseråd som vil gjelde.

Seriestart i norsk toppfotball er allerede utsatt flere ganger. Etter den siste planen hadde Norges Fotballforbund håpet å starte Eliteserien for menn i helgen 23.-24. mai. Nå må de skrinlegges, og man må planlegge for start mange uker senere.

Raja antydet at det ikke ser lovende ut for arrangementer resten av sommeren.

– Jeg har i dag hatt møte med representanter for idretten, orientert om regjeringens beslutning og gjort dem bevisst om at det kan bli en lignende beslutning for resten av sommeren. Den er ennå ikke tatt. Vi vil ha et bredere grunnlag før vi bestemmer det, men det er nok vanskelig å se for seg at arrangementer kommer til å gå som planlagt i sommer, sa han.

Legger en plan i påsken

Ledelsen i fotballforbundet står foran en vanskelig jobb med å planlegge sesongen, og klubbene får enda større utfordringer når sesongstart utsettes ytterligere.

– I lys av meldingen fra kulturministeren vil Norges Fotballforbund i dialog med Toppfotball Kvinner, Norsk Toppfotball, Divisjonsforeningen og rettighetshavere vurdere oppstart av seriene. Vi vil komme tilbake med ytterligere informasjon om dette etter påske, melder fotballforbundet på sitt nettsted.

– Det finnes en rekke scenarioer nede på tegnebrettet hos oss, men de avhenger helt av hvor lenge denne krisen varer og hvilke muligheter vi har på de gjenstående dagene i 2020, sa NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB mandag.

Ifølge VG har man for Eliteserien og 1. divisjon menn en plan med seriestart 15. juni, en med start 1. juli og en med start enda senere. De to første gir begge mulighet for å spille 30 serierunder.

På fotball.no opplyses det tirsdag at arbeidet med å se på ulike scenarioer vil fortsette i dagene som kommer.

Første omgang

Statsminister Erna Solberg (H) brukte en fotballmetafor da hun tirsdag snakket om situasjonen i kampen mot koronaviruset.

– Vi er langt fra halvspilt, hvis vi skal sammenligne med en fotballkamp. Vi har fått kontroll på viruset, men nå er jobben å beholde kontroll, sa hun.

Hun fortalte om sju områder der det lempes på tiltakene, men det var ingen gode nyheter til arrangørene innen idrett og kulturliv.

– Større idretts- og kulturarrangementer kan ikke gjennomføres før 15. juni, understreket hun.

Bislett Games er blant de større stevnene som ble offer for tirsdagens avgjørelse, og Raja nevnte Norway Cup blant dem som vil berøres av neste vedtak i mai. Kulturlivet med konserter og festivaler omfattes også av vedtakene.

Fra forrige uke har fotballklubbene kunnet trene igjen, men bare i grupper på inntil fem personer og med streng overholdelse av fotballforbundets ni koronavettregler, som blant annet forbyr nærkamper.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag