Toppgolfer blir toppidrettsmann

Darren Clarke ruller opp ermet og viser stolt frem nikotinplasteret på overarmen. Nå er det slutt på publiv og 20 for dagen for det nord-irske golfesset.

Clarke er på plass på Kapalua Plantation-banen på Hawaii, der Mercedes Championships går av stabelen. Turneringen er årets første store styrkeprøve for verdens beste golfere. Alle de 30 deltakere vant PGA-titler på fjorårets tour.

Vil bli enda bedre

Clarke ligger på andre plass etter første dag, ett slag etter Stuart Appleby. Men det er ikke bare golfspillet til nord-iren som imponerer. 35-åringen mener tydeligvis alvor med nyttårsforsettene, og begynner etterhvert å ligne på en toppidrettsutøver.

- Det dreier seg utelukkende om et ønske om å bli bedre, gi meg selv sjansen til å vinne flere major-turneringer, sier Clarke til AP.

Slankere utgave

Da han dukket opp på Hawaii var han 13,5 kilo lettere enn sist vi så ham på fairwayen.

- Ikke øl, ikke nikotin. Jeg skjønner ikke hva som skjer, gliste 35-åringen.

Mange mener det er på høy tid. Blant dem hans gode venn Tiger Woods, som tapte finalen mot Clarke i The Match Play Championship.

- Han slo meg ganske greit i finalen, men var helt utslått etterpå. Jeg innrømmet at han banket meg ned i støvlene, men sa til ham at han ikke burde være så utslitt etterpå, sier Woods, som nå skryter over kameraten.

- Darren gjør det på rett måte - sunnere kosthold og trening. Han jobber knallhardt. Det er godt å se.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.