RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: hesteguiden.com

Topphest i årsdebut

Sist oppdatert:
En av fjorårets beste 3-åringer blir vårt holdepunkt i nok en interessant rebus i hovedstaden.

Klikk her for å se våre V65-forslag.

Norges beste trener Jan Kristian Waaler er i ferd med å lade kanonene, og i V65-finalen sender han ut en av de i form av 2 Sierra Victory. Dream Vacation-sønnen kommer til start med strålende treningsrapporter i ryggen, og vi er rimelig sikker på at kusk Vidar Hop sitter i føringen bak den svært kapable krabaten ut av den første svingen. I så fall tror vi ingen rører 4-åringen som var brenngod mot eldre hester på slutten av fjoråret, og at vår soleklare banker for dagen foreløpig kun er et andrevalg i spillet takker vi for!

Waaler-traveren vant kvalen (på 16.1 og 17.1 full vei fra tet...) til de to største 3-årsløpene i fjor, men lykkes ikke i finalene. Grunnlaget står således ikke i stil til kapasiteten, og vi ble mektig imponert i et løp på Solvalla 26. november (fjerde på 15.3). Når den antatt tøffeste i mot (8 Best Boy Augustinu) har trukket et veldig sjanseartet spor tror vi ikke det er snakk om saken.

En vinner fra tet?
Magne Olsen tar turen fra Trøndelag med 4 Reminora i V65-5, og den storvokste Nordli Svarten-datteren som trolig er kraftig forbedret med et løp i kroppen er hesten å slå i fra spiss. 7-årshoppa kommer klart best til sin rett på fine sommerbaner, og ved et par anledninger under fjoråret gikk vår banker på de to minste forslagene noen flotte løp på dagens arena (bl.a. knepent slått til sølv på 28.4, og en flott fjerde på sterke 27.7). I årsdebuten klarte Olsen å kjøre i galopp fra start med den normalt dønn travsikre hoppa (25 feilfrie løp på rad forut for det...), men avslutningen til tredje etter ikke å ha fått helt fritt frem til slutt på flotte 28.2 var av beste merke.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Tre hester gjør opp?
I et ellers vidåpent kaldblodsløp i lavt grunnlag i V65-3 satser vi på at vi har plukket vinneren blant våre tre utvalgte. 5 Jærvsøtuva er i rivende utvikling, og selv om det stummet litt til slutt etter en luftig første tusen (28.0) i den siste starten hvor en overlegen triumf på fine 30.1 ble bokført må Jærvsøfaks-datteren tilmåles solide vinnersjanser på ny. Geir Flåten har full form på hestene sine om dagen, og bak 9 Gylden Trolla sitter den dyktige Vestfoldingen med sterke kort på hånden dersom Kal Luis-datteren legger igjen galoppskoene i stallen.

Vår store luring i løpet er 11 Snonsøy Kvikka, og Krembest-datteren som til tider viste flott kapasitet under fjoråret er veldig spennende som en foreløpig 6-prosenter i spillet! Ifølge eieren (vi tok en prat pr. tlf) så virker 5-årshoppa til å ha utviklet seg flott over vinteren, og i et hurtigarbeid nylig kjentes hun sterk ut på 33.5 full vei etter en sisterunde ned mot 30.0 på en litt løs bane!

Solide vinnersjanser i feilfrie utgaver
I de tre øvrige avdelingen kan det se litt småskummelt ut, men våre utganger på det store systemet bør ha et bra bud på de gjeveste sjekkene dersom de tramper i vei på rette foten. I innledningen syntes vi 9 Ramstad Viktor er klart mest spennende som et foreløpig tredjevalg, og Lome Elden-sønnen som slett ikke har hatt den rette flyten på løpene nå på slutten mot til dels tøff motstand kan her meget vel kamme hjem årets tredje triumf i en feilfri utgave.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

2 Macho pådrar seg naturlig nok et relativt tungt favorittstempel i V65-2 etter sine to flotte innsatser i sitt nye hjemland, men vi er litt skeptiske til et litt trangt andrespor. 5-åringen avsluttet i overlydsfart fra køen første gangen ut (vinneren gikk i følge fagbladene 10.0 siste 500, og da må Gill`s Victory-sønnen ha gått ned mot 08.5...hentet da vitterlig 2 lengder fra svingen å inn), og i den siste starten ble det en kontrollert triumf fra tet på fine 15.7 Selskapet er dog litt skjerpet ved denne anledningen, og det kreves feilfri avgang av Thorseth-traveren for at det skal kunne gå veien.

Vi syntes 1 R.R.S. Forgold som kommer ut i den fjerde avdelingen må få klart godkjent for sin fjerdeplass på fine 16.8 over stayerdistanse i sin debut her til lands mot klart tøffere konkurrenter enn dagens, og Good As Gold-sønnen som trolig er ytterligere skjerpet til dagens dyst kan fort lede rundt om. Superdypingen i løpet er variable (sliter mye med halsen) 8 Running Force, og Mikkelborg-traveren som kun er markert på skarve 9 % av de innleverte kupongene er veldig spennende. Verdt å merke seg er at Running Sea-sønnen fant toppformen på samme tiden i fjor, og med tøft tempo underveis har 6-åringen tunge avslutninger å by på ved full form.

Til V65-løpene forrige onsdag hadde Nettavisen glimrende vurderinger hvor vi bl.a. varslet kraftig for at dagens størsta favoritt Voje Faks kunne få mer problemer enn spillerne satte pris på!

Ekspertforslag
Til løpene på Bjerke i kveld hvor vi spiller nok en frisk banker har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 120, 300, 900 og 2236 kroner som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Det største forslaget er et abc-system som vi har fylt ut på fire kuponger, og dette oppsettet som du kan kjøpe her kan være et ypperlig alternativ til et eventuelt andelslag på jobben!

I tillegg har vi satt opp to Dagens Dobbel-forslag på hhv 100 og 300 kroner, og de kan du kjøpe her .

Kjøp en bong og se V65-løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 19.30-20.00!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere