Topphoppa banker hingstene?

Foto: Hesteguiden.com

Flere storløp på Øvrevoll i kveld og vi spiller en topphoppe banker. Sjekk våre Øvrevoll-tips.

16.06.11 11:11

Tipsene er utarbeidet av Hans Petter Eriksen og tilrettelagt av Kurt Rune Leirvåg

Sportspills meny torsdag:
Oddstips 1: Mer trøbbel for Viking

Tippetips: Helnorsk tippekupong torsdag

Nyttig: Lesernes oddstips torsdag
Travtips Klosterskogen: Kolle i dytten

Travtips Bergen: Samlebonger i vest

Det er to storløp på programmet denne løpsdagen og vi begynner med Polar Mile Cup som er fjerde avdeling i V5-spillet. Syv topphester stiller i startboksene og det er en hoppe mot tre hingster og tre vallaker. Løpet står mellom feltets eneste hoppe 5 Entangle og hingsten 3 Tertullus. Jeg tror at førstnevnte er best. De har møtt hverandre en gang og det var i Marit Sveaas Minneløp i fjor og da var Entangle. Hun har startet 17 ganger og har vunnet 11 løp og har aldri vært uplassert. Hun var helt overlegen i sin siste start som var på Täby i Stockholm. Trener Arnfinn Lund har sine hester i topp orden og Entangle skal vinne dette løpet. Dagens banker.

Klikk her for å se våre V5-tips til Øvrevoll

V5-1:
Vi velger først 3 Fricoteiro som har vist gode prestasjoner i sine to starter i år. I Walter Nilsens Minneløp var han fjerdehest slått med fire lengder av Bank of Burden og det er ingen skam. 6 Windy Gap fra Sverige har radet opp seks strake seiere og er i strålende form. Han ble importert fra Irland i fjor høst hvor han ikke viste noe som helst. Deretter har han vunnet alle sine starter i Sverige og nå er turen kommet til Norge. Trener Hans Inge Larsen har startet årets sesong på en meget bra måte. 10 Nosferatu overbeviste i hekkeløp 9. juni men er også en god flatløpet. Seieren sist indikerer at formen er god. Det burde holde med disse tre på bongen.

V5-2:
Et sprintløp med 15 hester kan være en utfordring. 11 Firefox var knepent slått siste i et amatørløp. Nå sitter Pascolina Pinto på ryggen og det kan gjøre utslaget. 7 Zit Zaid vant sist med mye overvekt slik at betingelsene nå ikke er ulike. Har en stor mulighet i dette løpet. 5 High Desire og 6 Molino er også hester med form som kan få med utfallet å gjøre.

V5-3:
V5-3 er kveldens første hovedløp og her går vi for 5 Entangle som dagens banker. Dette er en fantastisk hoppe som er på vei til å bli skandinavias beste hest uansett kjønn. Distansen er perfekt og trener A Lund har hestene i form. Og det beste er at Entangle aldri går et dårlig løp. Hun er usedvanlig stabil og Manuel Santos sørger for at hun får et fint løp. 3 Tertullus er hesten å slå men det tror jeg hun ordner.

V5-4:
Norsk 2000 Guineas med 350.000 kroner i samlet premiesum har samlet 15 3-åringer. 2 Elusive Time startet tre ganger på Øvrevoll i fjor og vant alle tre. Totalt har han vunnet syv av ni løp og han er ubeseiret i år på sine to starter. 1 Without Fear er en meget god treåring som kan forbedre seg ytterligere. Han har en mulighet til å kjempe om seieren om løpet klaffer. 11 Manchester ser ut som en topphest men distansen kan være litt i korteste laget. Har vunnet begge sine starter på Øvrevoll men det er over litt lenger distanse. Har han våknet opp ytterligere kan han få med utfallet å gjøre. 7 Wings of Thunder har også vunnet begge sine to starter i år. Har klasse og ender langt framme.

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Øvrevoll

V5-5:
2 Brave Hawk fra trener Yvonne Durant vant sin siste start på Gøteborgs gressbane og prestasjonen var brukbar. Det kan holde her. 4 Court Circle viste brukbare takter da han var annenhest etter Fair Flair. Prøver seg nå på litt lenger distanse og det kan være en fordel. 1 So Trendy er en hoppe i utvikling og må derfor med på bongen. 3 Surfer er vei mot god form og har vært knepent slått i de siste startene. 14 Nataniel er en ny import fra Polen hvor han har gjort sine saker bra. Har hatt lang pause og trenger kanskje løpet . 8 Zafir Zaid vant over samme distanse 2. juni og skal ikke glemmes. 10 Severio var annenhest etter Send An Invitation i årets første start og kan overraske. For øvrig et jevnt oppgjør som mange kan vinne.

Tips øvrige løp:

Løp 1:
2 Sir Costalot var god i debutløpet og med normal forbedring vinner han dette løpet. 7 Hongkong Dancer har vist nok til å kunne ta en annenplass her. 6 Shop Alert skuffet noe sist . Er tilbake på dirt track og det kan være positivt.

Løp 2:
7 Distant Beat var knepent slått i Gøteborg sist. Går alltid gode løp og skal vinne i dette selskapet. 5 Wattan skuffer sjeldent og er i god form. 6 Desert Rose sprintet bra sist og bør med på en trippelbong.

Løp 8:
5 Hidden Treasure har vært lite slått i sine to siste starter 11 Zirkon har gått et par brukbare løp i det siste og skal kunne kjempe om en seier i dette amatørløpet. 8 Bonne Geni har vist evner i det siste og seieren i Gøteborg indikerer at han er med her. 2 Desert Fuse blir tredjehest.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.