RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toppkampen Spania ikke tåler å tape

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
- Dette blir som en finale for begge lag.

Regjerende verdensmester Spania må vinne tirsdagens toppkamp borte mot Frankrike for å ta tilbake kontrollen i kampen om en direkte plass i fotball-VM neste år.

Spanjolene har ikke tapt en turneringskamp siden åpningsoppgjøret mot Sveits i VM-sluttspillet i 2010. Det er hele 24 kamper siden. Likevel har Vicente Del Bosques lag havnet på etterskudd i kvalifiseringen til fotballfesten som venter i Brasil om under et halvannet år.

To strake 1-1-kamper på hjemmebane har satt Spania i en uvant posisjon. Den første mot Frankrike i fjor høst var til å leve med, men at tabelljumbo Finland skulle klare det samme fredag er noe helt annet.

– Resultatet er katastrofalt, men det gir oss en større grunn til å dra dit (Paris) for å vinne, sa David Villa etter kampen.

– Blir som en finale
Poengtapet ga Frankrike et forsprang på to poeng ned til spanjolene på annenplass i gruppe I. Samtidig la det et press på Spania, som nå må vinne i Paris for å komme à jour. Et tap vil øke den franske ledelsen til fem poeng, og sette Spania nærmest sjakk matt i kampen om gruppeseier og en direkte VM-plass.

– Dette blir som en finale for begge lag. Vi har kvaliteter til å vinne hvor som helst i hele verden. Det blir en annerledes kamp enn resten av kvalifiseringen. Kampen blir mer åpen mot et lag som vil prøve å skape sjanser. Det åpner rom for oss, som vi må prøve å utnytte, sier Spania-spissen Álvaro Negredo.

Frankrike hadde ingen problemer med å slå Georgia 3-1 på hjemmebane fredag. Mål fra Olivier Giroud, Franck Ribéry og Mathieu Valbuena ga franskmennene overtaket i gruppen.

– Ikke bare forsvar
Landslagstrener Didier Deschamps ønsker ikke å stille elleve spillere bak ballen når Spania kommer på besøk. Han vil se sitt eget lag stå for et eget spill.

– Spania vil prøve å ha mest ballbesittelse og styre inn til seier. Jeg kommer ikke til å be spillerne mine om å bare forsvare seg. En seier vil være meget bra for oss, men også uavgjort er fortsatt et godt resultat, sier Deschamps.

– Vårt mål er å kvalifisere oss til VM-sluttspillet. Den beste måten å gjøre det på er å bli nummer én i gruppen, sier han videre.

Tidligere var tittelforsvareren sikret en plass i VM-sluttspillet. Det gjorde Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) om på etter 2002-VM. Alle lag utenom vertsnasjonen må nå gjennom en kvalifisering.

De åtte beste toerlagene må ut i et omspill i november om de fire siste sluttspillplassene. Stornasjoner som Spania og Frankrike vil helst unngå å havne i en slik posisjon, men en av dem må trolig belage seg på to kamper ekstra mot slutten av året. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere