RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Toppklubber følger Lyn-duo

Sist oppdatert:
Toppklubber fra England og Tyskland viser interesse for Lyns nigerianere Edu og Bala.

Slik leser du FXT-nyheter på mobilen

Chinedu Obasi Ogbuke (20) og Ezekiel Bala (19) har imponert stort i Lyn-trøya etter at de vendte tilbake til Oslo i kjølvannet av at den ett år lange Mikel-striden ble løst.

De to ungguttene har fart og teknikk som ligger på et helt annet nivå enn hos den jevne tippeligaspiller, og i 2-1-seieren mot Vålerenga lørdag kjørte spissene tidvis karusell med VIF-backene.

Edu og Bala har kontrakt ut 2007-sesongen, men få i Lyn tror spillerne blir værende i klubben ut kontraktsperioden.

- Det har vært interesse for Edu ganske lenge, men i det siste har flere klubber også fått øynene opp for Bala, som har hevet seg veldig etter at han kom tilbake til Lyn. I fjor satt han mye på benken ettersom han var fjerdevalget av spillerne utenfor EØS-området, men i år har han fast plass på laget, noe som har gitt ham en helt annen ro, sier Morgan Andersen til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Andersen er det nå vanlig med speidere fra storklubber på alle Lyns kamper.

- Representanter fra flere store klubber i de største ligaene i Europa var på plass på Ullevaal for å se spillerne mot Vålerenga. Spesielt engelske og tyske klubber har vist interesse for Edu og Bala, fortsetter Morgan, som likevel ikke tror duoen blir solgt i år.

- Ting kan selvsagt skje fort i fotballen, men det beste for spillerne sportslig og for klubben er at de får stabilitet her over tid. Eventuelle overganger er mest aktuelt i januar-vinduet, forteller Morgan.

Lyn fikk 60 millioner kroner fra Chelseas for Mikel, i en overgang som totalt endte på rundt 200 millioner kroner.

- I Mikel-saken sloss to av verdens største og rikeste klubber om spilleren. Derfor er det drøyt å sammenlikne et eventuelt salg av Edu eller Bala med en slik sum. Men vi vet hva de er verdt, og vi har god kontroll på prisnåvet i de ulike ligaene, avslutter Morgan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere