Gå til sidens hovedinnhold

Topplag jakter kolombiansk talent

Flere av verdens beste lag er ute etter denne 22-åringens signatur.

Sykkelsporten preges, akkurat som fotballen, gjennom hele sommeren av rykter og spekulasjoner omkring utøvernes fremtid og overganger.

Selv om overgangsvinduet i syklingen ikke formelt åpner før 1. august er en stor overgang allerede så godt som bekreftet. Vincenzo Nibali har langt på vei bekreftet at han reiser fra Liquigas til Astana etter inneværende sesong.

Italieneren tar etter alt å dømme med seg hjelperytterne Valerio Agnoli og Alessandro Vanotti til det kasakhstanske laget.

En annen klatresterk rytter som er het på markedet er Carlos Betancur. Den kolombianske 22-åringen sykler for Acqua & Sapone-laget og følges nøye av flere store lag i sykkelsportens øverste divisjon.

- Mange dører er åpne
Etter at Betancur vant den såkalte baby-Giroen i 2010 ble han svært attraktiv for de italienske profflagene og valgte Acqua & Sapone.

Foran 2012-sesongen bekreftet Liquigas-Cannondale at unggutten skulle sykle for deres lag, men overgangen fant aldri sted og 22-åringen fortsatte i Acqua & Sapone.

Den siste uken har kolombianeren vunnet en etappe i Belgia rundt og endagsrittet Trofeo Melinda, derfor er han nok en gang aktuell for steget opp i verdenstouren.

- Jeg er glad for alt som har hendt de siste månedene. De to seirene har åpnet mange dører for meg, uttaler 22-åringen til El Colombiano ifølge cyclingnews.com.

Kan gå til verdenstour
- Mange har spurt om jeg er ledig, men før august vet jeg ikke om jeg blir i Acqua & Sapone eller går til et lag i verdenstouren. Men det er mange tilbud, fortsetter Betancur.

Den kolombianske syklisten er for tiden hjemme i Colombia for å forbedre seg til de olympiske lekene i London. Der håper han å representere landet sitt sammen med Skys superduo Uran og Heano.

En god plassering i London vil gjøre Betancurs navn enda hetere for sykkelsportens beste sykkellag.

Kommentarer til denne saken