Først var det Bjarne Riis’ Team Saxo Bank som kunne risikere å rykke ned. Nå er det nederlandske Vacansoleil.

Årsaken er UCIs kvalifiseringssystem til sykkelsportens toppdivisjon. De femten best rangerte lagene, basert på de to foregående sesongers resultater, er sikret innpass i toppdivisjonen dersom de tilfredsstiller UCIs etiske, administrative og økonomiske krav.

Lagene fra 15 til 20 kjemper om de tre siste plassene.

Husk å bli venn med oss på Facebook!

Grunnen til at Saxo Bank var i problemer, og at Vacansoleil er i problemer, er enkel. Skulle en rytter som har tatt mye poeng bli tatt i doping, må han sparkes. Da mister laget poengene rytteren har opparbeidet seg, og kan havne utenfor topp 15-listen.

Alberto Contador ser foreløpig ut til å slippe karantene, mens Vacansoleils Riccardo Ricco er i langt hardere vær. Italieneren ligger fremdeles på sykehus, etter angivelig å ha prøvd å injisere sitt eget blod hjemme på kjøkkenet.

Hva syns du om situasjonen? Ta diskusjonen på vårt forum!

Møte om situasjoen
Skulle Ricco bli utestengt og sparket, kan Vacansoleil miste lisensen i toppdivisjonen. Geox og Cofidis er favoritter til å erstatte det nederlandske laget.

Vacansoleil står derfor overfor en skikkelig smekk for å ha signert tvilsomme ryttere. De ba selv om at Ezequiel Mosqueras poeng ble holdt utenfor beregningene, men uten Riccos poeng får de problemer.

UCIs lisenskomité skal angivelig avholde et møte rundt Vacansoleils situasjon. Det er cyclingweekley.com som melder dette via Reuters.

I tillegg til å miste rankingpoeng, er det liten tvil om at lagets etiske profil har fått seg en smekk etter hendelsene rundt Ricco. Deres stadige støtte til Mosquera gjør neppe saken noe bedre.

Rent praktisk vil ikke nedrykket få andre konsekvenser enn at laget er avhengig av invitasjoner til de største rittene i sykkelsporten, deriblant Tour de France.

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg procycling.no på Facebook og Twitter!

HTML EMBED