Gå til sidens hovedinnhold

Topplassering for Kristoff i Paris-Roubaix

Men Katjusja-rytteren kunne ikke stoppe Cancellara.

ROUBAIX/OSLO(procycling.no): Årets Paris-Roubaix var Fabian Cancellara (RadioShack) mot røkla.

Og det ble et angrepsbonanza uten like. Det ble tidlig klart at alle ville rykke fra den sterke sveitseren.

Hele rittet ble preget av angrep. Team Sky, BMC og Omega Pharma-Quick Step satt storfavoritten under press de siste 150 kilometerne.

På Mons-en-Pévèle, omtrent 45 kilometer igjen fra mål, utkrystalliserte en ledergruppe seg, uten noen nordmenn. Men med Cancellara.

Og også derifra og inn måtte sveitseren svare på alle angrep. Til slutt kom fire ryttere seg løs, og det ble klart at de skulle kjempe om seieren.

Fabian Cancellara, Sep Vanmarcke (Blanco), Zdenek Stybar og Stijn Vandenbergh (Omega Pharma-Quick Step) var de fire som kom samlet inn på knalltøffe Carrefour de l’Arbre. Det ble det enda mer dramatikk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vandenbergh gikk tidlig i bakken, da han krasjet med en tilskuer. Litt senere var det Stybars tur til å støte på en tilskuer. Tsjekkeren holdt seg på sykkelen, men var ute av kampen om seieren.

Dermed var det kun Vanmarcke som gjensto for Cancellara. Men sveitseren klarte aldri å rykke fra unggutten, og dermed ble det en durabelig kamp inne på velodromen i Roubaix. Der var Cancellara litt sterkere, og tok så vidt seieren foran Vanmarcke.

- Jeg vet ikke hvordan jeg gjorde det. Det var utrolig å ta sin tredje seier. Det var alle mot meg. Jeg måtte rykke, da laget slet litt. Jeg kjempet så lenge jeg kunne, og vet ikke hvordan jeg klarte det. På slutten var det meg og Sep Vanmarcke, og det er alltid fantastisk å vinne. Jeg vet ikke helt hvordan jeg gjorde det på slutten, det er utrolig, sier Cancellara etter målgang.

- I dag var det ren kjemping til siste millimeter. Jeg kunne ikke tro at jeg hadde vunnet. Det var annerledes enn de andre gangene jeg har vunnet, da har jeg kommet inn alene. Nå blir det deilig med ferie. Dette var min lengste kamp noensinne.

Ny topplassering for Kristoff
Alexander Kristoff viste nok en gang strålende form. Katjusja-rytteren klarte ikke å henge med de beste, men kom inn 50 sekunder bak Cancellara. I gruppen sin tok Kristoff lett spurten om niendeplassen.

Det var bedre enn 25-åringen hadde trodd på forhånd.

- Det gikk greit. Jeg ble topp 10, og det var bedre enn håpet, sier Kristoff til procycling.no etter rittet.

- Jeg har ikke sjanse til å sitte med når de beste setter fart, men jeg klarer å bite meg fast i gruppen meg, og har kontroll i spurten der.

Med søndagens niendeplass i Paris-Roubaix, fullførte Kristoff en fabelaktig vårsesong. Forrige helg ble det fjerdeplass i Flandern rundt, mens det også i Milano-Sanremo ble en topplassering.

- Det har vært en lang opptur, og langt over all forventning. Dette kan vi bygge videre på.

Skuffende for Thor og Edvald
Thor Hushovd (BMC) og Edvald Boasson Hagen (Team Sky) kom inn til relativt anonyme plasseringer. Det var ikke det førstnevnte hadde drømt om før rittet.

- Det er alltid skuffende. Jeg har fått meg en på trynet tidligere, og det er kanskje normalt med det jeg har vært gjennom. Jeg er skuffet, men slik er livet, sier Hushovd til procycling.no.

Sørlendingen var også uheldig under rittet. Først fikk han girproblemer, så ventet to punkteringer. Det ble litt for mye for BMC-rytteren.

- Det hjelper ikke akkurat. Det har vært mye motgang det siste året, så det tærer på.

- Hva måtte til for at du kunne vært med i front i dag?

- Jeg måttet unngått uhell, og tydeligvis hatt en bedre dag. Men jeg må gå i kjelleren for å komme meg frem 3-4 ganger, og det hjelper ikke, sier en skuffet Hushovd.

Om seierherren hadde Hushovd følgende å si:

- Han er en fantastisk sterk rytter. Det er imponerende når han er så stor favoritt.

Paris-Roubaix 2013
1. Fabian Cancellara (RadioShack-Leopard) 5.45,33
2. Sep Vanmarcke (Blanco Pro Cycling)
3. Niki Terpstra (Omega Pharma-Quick Step) + 0.31
4. Greg van Avermaet (BMC) samme tid
5. Damien Gaudin (Europcar) s.t.
6. Zdenek Stybar (Omega Pharma-Quick Step) + 0.39
7. Sebastian Langeveld (Orica-GreenEdge) s.t.
8. Juan A. Flecha (Vacansoleil) s.t.
9. Alexander Kristoff (Katjusja) + 0.50
10. Sebastien Turgot (Europcar) s.t.
(...)
35. Thor Hushovd (BMC Racing Team) + 3.29
47. Edvald Boasson Hagen (Team Sky) s.t.
(...)
94. Vegard Stake Laengen (Bretagne-Seche Environnement) +14.40
(...)
98. Gabriel Rasch (Team Sky) + 20.37

LIVE-referart
16.21: Alexander Kristoff blir nummer 9. Topp ti igjen i et monument! Chapeau til den sterke Stavanger-syklisten.

16.19: Cancellara vinner sin tredje Paris-Roubaix! Ligger på gresset. Den italiensktalende sveitseren er helt finito

16.18: Cancellara tar det. Vanmarcke blir to, og Terpstra er nummer tre.

16.18: Spurten går og Vanmarcke går først!

16.17: Titter på hverandre nå. Hvem blinker først?

16.16: Inne på velodromen og duoen fortsatt sammen.

16.15: Vanmarcke spurtet fra Tom Boonen i fjortårets Omloop Het Nieuwsblad. Cancellara bør kanskje finne på noe her. 2 kilometer igjen.

16.14: Tetduoen føler hverandre på tennene nå. Har over minuttet til gruppen bak.

16.12: Men Vanmarcke er sterk og holder hjulet til sveitseren.

16.12: Bare 4 kilometer igjen og Cancellara angriper!!

16.10: Vanmarcke tar lange føringer med Cancellara på hjul. Drøye minuttet bak sitter Flecha og Stybar.

16.06: Tetduoen inne på det nest siste brosteinspartiet nå. 7 kilometer igjen til velodromen i Roubaix.

16.05: I kampen om tredjeplassen jager også Flecha, Langeveld, Van Avermaet, Gaudin og Terpstra. Gruppa med Kristoff taper terreng og vil ikke kjempe om en plass på pallen.

16.03: Siste 10 kilometerne for Cancellara og Vanmarcke. Deler fortsatt broderlig på føringene.

16.00: Carrefour-sektoren straffet Omega Pharma hardt. Mistet begge sine ryttere i tetgruppen. Stybar er 25 sekunder bak. Kjemper om en plass på pallen.

16.00: Bare Vanmarcke og Cancellara i front nå. 13 kilometer igjen. Beste norske er Alexander Kristoff som kjemper om en plassering blant de ti beste.

15.56: Ai ai ai. Stybar holder på å velte, men finner balansen. Men mister kontakten med Vanmarcke og Cancellara som nå kjører avgårde alene i front.

15.54: Trist skjebne for Vandenbergh. Bare 15 kilometer igjen nå.

15.53: KRASJ! Stijn Vandenbergh krasjet inn i publikum, og mister kontakten med resten av teten.

15.52: Bra kjøring av Omega Pharma. To mann i tet idet man kjører inn i Le Carrefour de l'Arbre - (2,100 m) *****

15.49: Ferdig med sektor 5 og frontgruppene har smeltet sammen. De har over 1.30 tilbake til nærmeste gruppe.

15.47: Bare 20 kilometer og fem brosteinssektorer igjen. Cancellara i ferd med å tette luka frem til Vandenbergh og Vanmarcke. Stybar sitter godt plassert på hjulet til sveiteren.

15.45: Cancellara (RadioShack) kjører knallhard over sektor 6 og gruppen går i oppløsning. Bare Stybar (Omega Pharma) holder følge med sveitseren.

15.42: Kritisk punktering Paolini (Katjusja).

15.40: Mens Boasson Hagen og Hushovd har vært usynlige siden Mons-en-Pévèle.

15.36: Bak teten jager Stybar og Terpstra (Omega Pharma), Gaudin (Europcar), Cancellara (RadioShack), Van Avermaet (BMC), Paolini (Katjusja), Langeveld (Orica) og Flecha (Vacansoleil). De ligger 30 sekunder bak Stijn Vandenberg (Omega Pharma) og Sep Vanmarcke (Blanco), som dundrer inn på sektor 6.

15.34: Stijn Vandenberg (Omega Pharma) og Sep Vanmarcke (Blanco) har fått luke i front.

15.33: 30 kilometer igjen og det støtes i front idet meldingen går om at Canceallara er på vei opp. Vandenbergh ser veldig sterk ut.

15.32: Cancellara tar grep og støter seg opp alene nå. Men bruker masse krefter etter å ha havnet på etterskudd.

15.30 Stybar, Flecha, Paolini og van Avermaet jager bak de fire i tet. Cancellara sitter i gruppe tre med blant andre Eisel, Boom og Terpstra.

15.29: Gaudin (Europcar), Vandenbergh (Omega Pharma), Vanmarcke (Blanco) og Langeveld (Orica) har fått en luke i tet. Cancellara jager i en gruppe lengre bak.

15.25: Alexander Kristoff (Katjusja) virker å være best plasserte nordmann akkurat nå. Ligger i gruppe tre med blant andre Chavanel.

15.24: Bare 36 kilometer igjen nå. I tet ligger: Stybar, Terpstra og Vandenbergh (Omega Pharma), Gaudin (Europcar), Cancellara (RadioShack), Van Avermaet (BMC), Eisel (Team Sky), Boom og Vanmarcke (Blanco), Paolini (Katjusja), Langeveld (Orica-GreenEdge) og Flecha (Vacansoleil).

15.19: Kristoff sitter i gruppa bak med blant andre Chavanel, Haussler og Turgot.

15.16: I frontgruppa sitter blant andre Fabian Cancellara (RadioShack), van Avermaet (BMC) Stijn Vandenbergh (Omega Pharma), Lars Boom (Blanco) Paolini (Kajtusja) og Bernhard Eisel (Team Sky). Større gruppe på 15 ryttere.

15.13: Tempoet fra Omega Pharma gjorde stor skade på feltet. Boasson Hagen og Hushovd faller tilbake. Ingen nordmenn med i frontgruppa dessverre.

15.09: En lang sektor dette. Stijn Vandenbergh setter et forrykende tempo i front. Edvald Boasson Hagen faller litt tilbake.

15.07: Lars Boom (Blanco) og Niki Terpstra (Omega Pharma) sitter langt fremme over sektor 10.

15.05: Bruddet i ferd med å bli hentet nå. Like før man kjører inn i Mons-en-Pévèle -(3,000 meter) *****.

15.04: Damien Gaudin (Europcar) har kommet seg opp til teten, mens feltet er like bak.

15.01: Fabian Cancellara (RadioShack) tar føringen over Auchy-lez-Orchies nå, og sekundene frem til bruddet raser nedover. Thor Hushovd sitter også langt fremme. Sylvain Chavanel sitter på hjulet til Cancellara.

14.54: Boasson Hagen sitter langt fremme i hovedfeltet og markerer flere angrep. Nordmannen ser fresh ut.

14.52: Michael Schär (BMC) linker opp med duoen i front. Dermed har vi en trio som leder med 1.07 på hovedfeltet. Gaudin (Europcar) kjører som en galmann på brosteinen bak.

14.50: Damien Gaudin (Europcar) har rykket fra hovedfeltet. Michael Schär (BMC) begynner å nærme seg tetduon. 60 kilometer igjen.

14.48: FDJ-fadesen fortsetter. Ladagnous (FDJ) krasjet igjen. Offredo har allerede stått av.

14.44: Sektor 13 nå og O´Grady (Orica-GreenEdge) blir hentet av hovedfeltet idet en Blanco-rytter angriper.

14.39: Sektor 14 unnagjort og med 68 kilometer igjen sitter Edvald Boasson Hagen (Team Sky) og Alexander Kristoff (Katjsusja) godt med i feltet. Thor Hushovd (BMC) har vært nede i følgebilen nok en gang. Ny punktering for nordmannen?

14.35: O´Grady (Orica-GreenEdge) holder ikke følge med Schär (BMC) på brosteinen. Sveitseren tar opp jakten på tetduoen alene.

14.33: Schär (BMC) og O´Grady (Orica-GreenEdge) ikke langt bak tetdouen inn i sektor 14. Omtrent 30 sekunder opp til Steegmans og Hayman i front.

14.30: Det veltes bak i hovedfeltet. Ladagnous (FDJ) og Pozatto (Lampre-Merida) er noen av de uheldige. Kortesky (Bretagne) også i trøbbel. Er hentet av hovedfeltet etter punktering.

14.24: Michael Schär (BMC) har støtet seg opp til Kortesky (Bretagne) og O´Grady (Orica-GreenEdge) som ligger 25 sekunder foran feltet. Steegmans (Omega Pharma-Quick Step) og Hayman (Team Sky) er i tet, 1.03 foran hovedfeltet.

14.23: Bruddet slår sprekker på Hornaing. Steegmans (Omega Pharma-Quick Step) og Hayman (Team Sky) rykker i fra Kortesky (Bretagne) og O´Grady (Orica-GreenEdge). 15 brosteinsparti og 77 kilometer gjenstår.

14.17: RadioShack har kommando i front av hovedfeltet. Boasson Hagen og Hushovd er synlig godt med.

14.16: 81 kilometer igjen og bare 16 sekunders ledelse for Steegmans (Omega Pharma-Quick Step), Hayman (Team Sky), Kortesky (Bretagne) og O´Grady (Orica-GreenEdge) idet bruddet går inn i sektor 16 : Hornaing - (3,700 m) ****

14.13: Adrien Petit (Cofidis), Marko Bandiera (IAM) og Geraint Thomas (Team Sky) prøver å komme opp til bruddet. Lykkes ikke.

14.08: Inne på sektor 17 og det støtes fra hovedfeltet. Kvartetten i front taper stadig tid.

14.05: Vegard Stake Laegen kjører sin første Paris-Roubaix. Les mer om nordmannen her.

14.04: Arenberg unnagjort og Hushovd har kommet seg opp til fronten av hovedfeltet igjen. Sterk kjøring av nordmannen! 89 kilometer igjen.

14.03: Bruddet er ute av Arenberg. Phinney er hentet inn av hovedfeltet, hvor Edvald Boasson Hagen sitt best plassert av de norske.

14.00: Det er Taylor Phinney som har en liten luke. Den unge amerikaneren har med seg en Argos-Shimano-rytter.

14.00: Og der dundrer hovedfeltet inn i Arenberg. En BMC-rytter får luke.

13.58: Der er bruddet i gang med Trouée d'Arenberg - (2,400 meter) *****. Leder med 1.30 på feltet, 94 kilometer igjen.

13.53: Thor Hushovd med ny punktering. Nordmannen må kjempe hardt om en god posisjon inn i Arenberg-skogen. Kritisk for Hushovd.

13.51: Neste brosteinsparti er Arenberg-skogen. Boasson Hagen er synlig i fronten av hovedfeltet.

13.49: NYTT KRASJ: NetApp-rytter ligger på bakken like før Haveluy-sektoren.

13.45: Punktering for Thor Hushovd (BMC). Nordmannen er fort tilbake på sykkelen.

13.43: André Greipel ligger ett minutt bak teten.

13.40: Farten rolig i hovedfeltet idet Fabian Cancellara (RadioShack) er nede å snakker med sin sportsdirektør Dirk Demol. Bruddet har nå et forsprang på 2.10 med 105 kilometer igjen å kjøre.

13.37: De fire i front skal nå over Haveluy: (2,500 meter) ****. Så venter Arenberg om snaue 15 kilometer.

13.33: Inne på sektor 20, Monchaux-sur-Ecaillon, og André Greipel (Lotto-Belisol) angriper. De fire i tet har over ett minutt nå.

13.30: Franskmannen Yoann Offredo (FDJ) har stått av.

13.24: Dette kan bli en lang dag i vinden for hjelperytterne til Fabian Cancellara (RadioShack). Fortsatt 118 kilometer igjen, og både Team Sky og Omega Pharma har sendt folk av gårde i brudd. Spillet er i gang.

13.22: Spennende med Stuart O´Grady i brudd. Veteranen fra Orica-GreenEdge-laget er eldstemann på startstreken og vant rittet i 2007.

13.21: Laget til Vegard Stake Laengen kjører veldig bra her i dag. Har hatt folk i de fleste brudd så langt. Chapeau!

13.18: Kvartetten i front på vei inn i sektor 22: Verchain-Maugré (1,600 meter) ***. Har 30 sekunder på feltet.

13.17: KRASJ! Yoann Offredo kjører rett i midtrabatten! Fyker over styret! Stygg velt.

13.13: Den store gruppa er hentet, men nye ryttere angriper: Gert Steegmans (Omega Pharma-Quick Step), Matthew Hayman (Team Sky), Clement Kortesky (Bretagne) og superveteranen Stuart O´Grady (Orica-GreenEdge) har fått 14 sekunder.

13.10: Rytterne er på Vertain-sektoren (2,300 meter ***) og RadioShack kjører hardt. Ser ut til å hente frontgruppen med Boasson Hagen.

13.05: Ser ut til at Stijn Devolder (RadioShack) var en av rytterne som gikk i bakken tidligere, men RadioShack kjører i front av hovedfeltet. Jakter frontgruppen med blant andre Boasson Hagen (Team Sky), Stuart O´Grady (Orica-GreenEdge) og Taylor Phinney (BMC)

13.03: Frekk manøver av Team Sky i langesonen. Elleve ryttere river seg løs fra hovedfeltet. Inkludert Boasson Hagen og Geraint Thomas. Men luken er bare 10 sekunder.

13.00: Støvet blir den store fienden for rytterne i dag. Det er tørt og blitt gradvis varmere siden i morres.

12.57: 108 kilometer unnagjort og rytterne er på dagens tredje brosteinssektor: 25 Quiévy - (3,700 meter) ****

12.49: KRASJ! Flere ryttere har gått i bakken på sektor 26 (Viesly 1,800 meter ***). Inkludert Lars Bak (Lotto)

12.45: Det angripes på Troisvilles: Stijn Vandenbergh (Omega Pharma-Quick Step), Marcel Sieberg (Lotto) og Bert De Backer (Vacansoleil) har ti sekunder på feltet.

12.43: Punktering for både Arnaud Demare (FDJ) og Ian Stannard (Team Sky) på første sektor.

12.36: Snittfart for dagens andre time: 47 km/t.

12.35: Rojas (Movistar), Debuschere (Lotto), Kamyshev (Astana) og Veelers (Argos-Shimano) prøvde også å pile avgårde, men ble fort hentet. Feltet går sannsynligvis samlet inn i på brosteinen ved Troisvilles, den første av totalt 27 brosteinsparti.

12.28: Jarrier (Bretagne-Seche) er hentet inn, men nå er det Florian Vachon (Bretagne-Seche) som prøver seg. Har fått med seg to andre ryttere.

12.20: Farten går gradvis opp mot Troisvilles-sektoren. Vil tro Team Sky og BMC følger bedre med i timen denne gangen hvis et nytt brudd kommer avgårde.

12.19: En ny Bretagne-Seche rytter har fått luke. Benoit Jarrier har et forsprang på 11 sekunder.

12.14: Italienske Filippo Pozzato er en av outsiderne i dag: - Søndag er den siste sjansen jeg har til å skåre. Jeg må ta den siste sjansen. Paris-Roubaix har en veldig krevende løype og det er bare en selektiv gruppe utfordrere, selv om Cancellara er favoritten. Alles øyne kommer til å være på han under hele rittet, men jeg burde også være bedre enn sist søndag, sier Pozzato ifølge Sporza.

12.07: Feltet har samlet seg igjen. Vi er 75 kilometer inne i rittet og snaue 25 kilometer gjenstår før første brosteinsparti: Troisvilles (2,200 meter) ***

12.03: Bruddet i ferd med å falle sammen. Bare to menn i front nå: Veuchelen (Vacansoleil) og Koretzky (Bretagne-Seche). Resten spist opp av feltet.

11.59: Tre ryttere - Evaldas Siskevicius (Sojasun), Eloy Teruel (Movistar) og Benjamin Lemontagner (Bretagne) - har droppet ut av bruddet. Bare ti mann i front nå etter 63 kilometer. Bruddet har 20 sekunder på hovdfeltet hvor blant annet Cofidis og Argos-Shimano holdet tempo opp.

11.45: Alexander Kristoff kjører sin fjerde Paris-Roubaix og sensasjonen fra Flandern rundt forrige søndag sier han kanskje kan skaffe seg enda en plassering blant de ti beste. Les mer om Kristoff her.

11.40: Gjennomsnittsfart den første timen: 49.5 km/t. Oh la la!

11.39: De 13 i front er altså: Gert Steegmans (Omega Pharma-Quick Step), Bjorn Thurau (Europcar), Bob Jungels (RadioShack), Gatis Smukulis (Katjusja), Jacob Rathe (Garmin), Jens Debuschere (Lotto), Frederik Veuchelen (Vacansoleil), Michael Morkov (Saxo-Tinkoff), Evaldas Siskevicius (Sojasun), Guillaume Boivin (Cannondale), Eloy Teruel (Movistar), Clement Kortesky (Bretagne) og Benjamin Lemontagner (Bretagne).

11.35: Veldig rask start på årets Paris-Roubaix. 50 kilometer unnagjort nå. De 13 i front har et 35 sekunders forsprang.

11.31: Michael Mørkøv (Saxo Tinkoff) er også i bruddet. Dansken var også i brudd i Paris-Roubaix i fjor, og ikke minst under Tour de France. Dansken gjør en god jobb for sin kaptein, Matti Brechel (Saxo-Tinkoff)

11.21: Interessant at Bob Jungels fra RadioShack sitter i bruddet. Meget talentfull ung rytter som har vunnet U23-utgaven av dette rittet. Gert Steegmans (Omega Pharma-Quick Step) er også en del av tetgruppen, mens BMC, Blanco og Team Sky har ingen der fremme.

11.11: Vegard Stake Laengen (Bretagne-Seche) fortalte procycling.no at de ville ha folk i brudd. Nå har både Kortesky og Lemontagner kommet seg avgårde.

11.10: De 13 rytterne i front er: Gert Steegmans (Omega Pharma-Quick Step), Bjorn Thurau (Europcar), Bob Jungels (RadioShack), Gatis Smukulis (Katjusja), Jacob Rathe (Garmin), Jens Debuschere (Lotto), Frederik Veuchelen (Vacansoleil), Michael Morkov (Saxo-Tinkoff), Evaldas Siskevicius (Sojasun), Guillaume Boivin (Cannondale), Eloy Teruel (Movistar), Clement Kortesky (Bretagne) og Benjamin Lemontagner (Bretagne).

11.03: Team Skys Kurt Asle Arvesen hadde et optimistisk budskap til procycling.no i forkant av dagens Paris-Roubaix:

- Hele laget har hevet seg i forhold til Flandern. Vi hadde litt sjukdom foran rittet. Nå er alle friske og raske. Det ser bra ut, sier Arvesen til procycling.no

Outsidere?

- RadioShack har et sterkt lag med Devolder, Popovitsj og Rast. De har et bra lag. Quick Step har outsidere som Chavanel. Blanco Pro Cycling har et sterkt lag. Fabian (Cancellara) utpeker seg, men det er mange lag som små outsidere. Det er meldt vind fra nordøst, så det blir litt motvind. Det kan være en fordel for en rask rytter. Det kan bli en større gruppe som går inn.

10:58: En gruppe med 13 ryttere har fått et forsprang på 17 sekunder.

10.53: Gabriel Rasch (Team Sky) har også gjort en vurdering av mulighetene til de norske:

- Det kommer an på hvordan det utvikler seg. Thor Hushovd og Edvald er nok mer kjøresterke enn Alex, men han er bedre i spurten, sier 36-åringen til procycling.no

10.50: Hushovd tror også han kan få besøk av flere norske i dagens Roubaix-finale:

- Det kan jeg selvfølgelig få. Gabba har vist at han har vært i finalen før. Kristoff slutter aldri å imponere. Han tar stadig nye steg, sier Hushovd til procycling.no

- Edvald er kanskje den som virkelig kan vinne, hvis ting fungerer for ham. Han er litt som meg, det er ofte noe som skjer.

10.48: Thor Hushovd kjører sin tiende Paris-Roubaix og superveteranen sier at pallen er en realistisk målsetning. Les mer om Oksen fra Grimstad her.

10.45: 14 ryttere forsøkte å stikke avgårde. Mange som er hissige på komme seg i brudd i dag. En hektisk start, men feltet er fortsatt samlet.

10.40: Her kan du lese hvordan Edvald Boasson Hagen & co har tenkt å overliste storfavoritten Fabian Cancellara.

10.36: Den reelle starten gikk 10:32. 198 ryttere fra 25 forskjellige lag startet. Tre ryttere har allerede begynt å røre på seg. Festen er i gang.

10.33: På startlisten finner vi også åtte tidligere vinneren av U23-utgaven til Paris-Roubaix: Thor Hushovd (1998), Yaroslav Popovych (2001), Koen de Kort (2004), Tom Veelers (2006), Damien Gaudin (2007), Taylor Phinney (2009 & 2010), Ramon Sinkeldam (2011) og Bob Jungels (2012).

10.30: Sportsdirektørene Servais Knaven (Team Sky), Marc Madiot (FDJ) og Dirk Demol (RadioShack) er også tidligere vinnere.

10.28: Til start er også: Juan Antonio Flecha (Vacansoleil), Thor Hushovd (BMC), Filippo Pozzato (Lampre-Merida), Sébastien Turgot (Europcar) og Maarten Tjallingii (Blanco) som alle har vært på pallen.

10.25: Vi har tre tidligere vinner på startstreken: RadioShacks Fabian Cancellara (2010, 2006), Garmin-Sharp Johan Vansummeren (2011) og Orica-GreenEdges Stuart O´Grady (2007). Du kan lese mer om dagens favoritter her.

10.20: Der gikk den offisielle starten og rytterne ruller ut av Compiègne under den kjølige franske solen. Allez og bon chance til de fem norske!

10.15: Ser vi bort i fra velodromen i Roubaix, er Carrefour de l´arbe ofte den siste kamparena i Paris-Roubaix. Denne 2.1 kilometer lange brosteinssektoren begynner flatt, men etter en krevende sving til venstre må rytterne kjempe på en falsk flate opp til bistroen som markerer dens endepunkt. Har du krefter nok kan du vinner rittet her. Drøye 14 kilometer før mål.

10.13: Sektoren ved Mons-en-Pèvèle kommer etter 205 kilometer og er et annet nøkkelpunkt i rittet. Isolert sett med sine 3 kilometer er dette kanskje det mest krevende brosteinsstrekket. Første 300 meterne går slakt nedover, hvilket er en krevende balanseøvelse. Så kryper det gradvis oppover i 800 meter før man går inn i en 90 graders sving. Etter det venter 1000 meter falsk flate. Mons-en-Pévèle kommer rett før den siste timen, mange av rytterne er helt på grensen av hva de tåler allerede. Rittet åpnes opp for alvor!

10.11: Første avgjørende brosteinssektor er den sagnomsuste Arenberg-skogen etter 158 kilometer. Tre meter bred, 2400 meter lang og første tredjedelen er slakt nedover. Her MÅ man være langt fremme, for å unngå å havne bak brukne gafler og kragebein. Her vinner man ingenting, men man kan tape alt.

10.10: Med «bare» 254.5 kilometer er ruten noe kortere enn i fjor på grunn av inkorporeringen av Pont Gibus-sektoren.

10.06: Vår mann i Frankrike melder om sol, men også is på bilene etter en kald natt.

10.04: Vi har fem nordmenn på startstreken: Thor Hushovd (BMC) Edvald Boasson Hagen og Gabriel Rasch (Team Sky), Alexander Kristoff (Katjusja) og Vegard Stake Laengen (Bretagne-Seche).

10.00: Velkommen til LIVE-dekningen av den 111. utgaven av Paris-Roubaix. Vi skal gjennom 254.5 kilometer og 27 sektorer med brostein. 52.6 kilometer av ruten mellom startbyen Compiègne og Roubaix går over brostein.

Kommentarer til denne saken