På den andre etappen i Ronde de l’Oise reiste Joker Merida kjerringa etter torsdagens uheldige start på rittet.

Les også: - Han var ekstremt uheldig

Vegard Breen endte på fjerdeplass, og Stian Remme tok ellevteplassen. Begge var aktive på etappen.

- Jeg er egentlig skuffet over meg selv. Jeg hadde kjempebein og kjente hvor sterk jeg var sammenlignet med de andre som kjempet om en topplassering. Jeg burde fått til mer enn fjerdeplassen, konstaterer Breen til procycling.no etter etappen.

Aktiv kjøring fra start til mål
Det gikk flere brudd underveis. Til slutt lyktes det Breen og to lagkamerater å sitte med helt i front. Sidevind og temperaturer på rundt 30 varmegrader gjorde etappen til en prøvelse.

Breen, Vegard Robinson Bugge og Remme var med fra det norske laget.

- Det var veldig hardt i hele dag. Det var masse grupperinger fra start og mye tjo og hei. Jeg gikk av gårde tidlig i ei stor gruppe grunnet sidevindskjøring, men det samlet seg etter hvert. Da roet rittet seg, før det med 70 kilometer igjen ble kjørt på nytt, forklarer Breen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kom løs på lokal runde
Med 50 kilometer igjen skulle rittet avsluttes med to lokale runder á 25 kilometer. Da rytterne startet på avslutningen var det norske kontinentallaget, sammen med profflaget Europcar, det eneste laget med tre ryttere i front.

- Da ble det på nytt mye støting. Remme, Bugge og jeg samarbeidet veldig bra og dekket det som var av angrep. Til slutt kom jeg av gårde med seks-åtte andre ryttere, og jeg skjønte at vi skulle kjempe om seieren, sier Breen.

Angrep solo få kilometer før mål
23-åringen var ikke ferdig med å angripe. Da det var tre-fire kilometer igjen klinket han til og gikk til med det han hadde, i håp om å vinne etappen solo.

- Jeg er fornøyd med støtet mitt. Det var bra. Men det er alltid en eller annen som skal tette luka med resten på hjul, og det skjedde nå også. Da ble det spurt om seieren, sier en oppgitt nordmann.

Sur fjerdeplass
I spurten var Glenn O’Shea (An Post-Chainreaction) sterkest. Han vant foran Steven Tronet (BigMat-Auber 93) og Jérôme Baugnies (ToWin-Josan Cycling Team). Breen endte like utenfor pallen og fikk derfor ingen bonussekunder. Det gjør at han også er utenfor pallen i sammendraget.

Det gjenstår to etapper av det franske etapperittet. Begge har tøffe løypeprofiler. Det gjør det mulig å vinne tid.

- Vi må bare fortsette å kjøre sykkelløp og gjøre det hardt. Vi viste i dag at vi er ett av de sterkeste lagene, og det må vi utnytte. Det blir vanskelig for meg å gjøre altfor store sprell framover. Jeg kommer nok til å være en markert rytter på bakgrunn av det som skjedde i dag, men både jeg og Remme skal forsøke oss, lover unggutten.

Resultater
1. Glenn O’Shea (An Post-Chainreaction) 4'20'57
2. Steven Tronet (BigMat-Auber 93) s.t.
3. Jérôme Baugnies (ToWin/Josan Cycling Team) s.t.
4. Vegard Breen (Joker Merida) s.t.
5. Olivier Pardini (Verandas Willems) s.t.
(...)
11. Stian Remme (Joker Merida) + 21
37. Vegard Robinson Bugge (Joker Merida)) + 1'41
61. Martin Olsen (Joker Merida) + 8'57
81. Oskar Svendsen (Joker Merida) s.t.
83. Edvin Wilson (Joker Merida) s.t.

Sammenlagt
1. Glenn O'Shea (An Post-Chainreaction) 7'27'44
2. Benoît Daeninck (CC-Nogent-sur-Oise) + 1
3. Steven Tronet (BigMat-Auber 93) + 4
4. Jérôme Baugnies (ToWin/Josan Cycling Team) + 6
5. Olivier Pardini (Verandas Willems) + 9
6. Vegard Breen (Joker Merida) + 10